Ostapenko fortsetter sterkt og triumferer i Birmingham-turneringen

På vei til finalen vant Ostapenko fire kamper, og fullførte alle kampene i tre sett. Den latviske tennisspilleren slo tsjekkiske Linda Noskova (49. WTA), den amerikanske legenden Venus Williams (697. WTA), polske Magdalena Freh (72. WTA) og Anastasija Potapova (21. WTA), konkurransens fjerde spiller.

I denne turneringen hadde Krejčikova fire seire i strake sett over Spanias Kristina Bux (WTA 76), hennes landsmenn Tereza Martincova (WTA 122) og Linda Frukhvirtova (WTA 57), samt Kinas Lin Zhu (WTA 39).

Ostapenko nådde kvartfinalen i sesongens første Grand Slam-turnering i Australia, men i påfølgende turneringer, opp til WTA 1000 i Roma, klarte hun ikke å komme forbi den tredje kampen. I Roma kom Ostapenko til semifinalen, hvor hun tapte mot Yelena Rybakina fra Kasakhstan. I sesongens andre «Grand Slam» i Frankrike kom hun ikke forbi andreomgangen.

Krejcikovas mest suksessrike sesong var i februar, da hun vant «WTA 1000»-turneringen i Dubai, og beseiret verdens nummer én Iga Šviontek i finalen, for å vinne sin sjette WTA-tittel. Fortsettelsen av sesongen var uavklart for henne i singler som Ostapenko, og bare i Birmingham var hun i stand til å ta minst fire seire.

Begge er mestere i «French Open», Ostapenko gjorde det i 2017 og Krejčikova – i fjor.

Etter turneringen i Birmingham skal Ostapenko konkurrere i WTA 500-turneringen i Eastbourne, hvor hun har spilt finalen de siste to årene. Deretter er det ventet deltakelse i sesongens tredje «Grand Slam»-turnering – Wimbledon-mesterskapet.