Det latviske hockeylaget beseirer østerrikerne i «bullish»-serien i den første testkampen / Artikkel

(supplert av Hari Vītoliņš og Félix Gavar)
I det 16. minutt ga Leons Valners Østerrike ledelsen med et presist skudd, men Latvia utlignet i andre periode. I det 26. minutt, etter pasninger av Ralf Daniel Bergmanis og Kristaps Skrastiņš, markerte Féliks Egils Gavars seg med et presist skudd i sin første kamp i det voksne landslaget, og sendte pucken fra venstre skuddsirkel opp i målhjørnet – 1: 1.

I det 43. minutt lanserte Julian Metzler pucken fra blålinjen mot mål, endret flyretning etter kontakt og landet i øvre venstre hjørne av målet – 2:1 til fordel for Østerrike. I det 46. minutt scorer Latvia 2:2. Etter å ha kastet pucken inn i motstanderens område, passerte Rihards Melnalksnis bak mål til Jānis Vizbeli, som med et smart trekk kvittet seg med forsvarsspilleren og passet til Dan Lochmelis foran mål, som sendte pucken i hjørnet øverst til høyre. linse.

I tilleggstid hadde Arvil Bergman og Ločmel gode sjanser til å score, men det ble ikke scoret.

Roberts Bukarts scoret et mål i skudd etter kampen, og vippet målet inn i øvre venstre hjørne fra den vanskelige siden, mens Lochmelis gjorde det samme, og vippet pucken inn i det høyre hjørnet av målet. Emilio Romig skilte seg ut blant sine motstandere med et presist skudd.

En samtale med Felix Gavar

Gunner Gavars fortalte det latviske hockeyforbundet i et intervju etter debutkampen for landslaget at kampen ikke var lett, men laget kjempet godt om pucken i andre og tredje periode, noe som det hjalp å holde seg i motstanderens sone. mye.

Fredag ​​møtes motstanderne igjen i ishallen på Daugava stadion.

Det var den første testkampen for det latviske hockeylaget, som begynte sin offisielle treningsleir i ishallen på Daugava stadion mandag.

Landslagstrener Harijs Vītoliņš innrømmet etter kampen at laget ikke var klare for en så aktiv start på kampen fra motstanderne, men han likte kampen fra andre tredjedel. Det var skarpe kontringer og mange scoringssjanser, men omregningstreneren ville foretrukket flere. Før kampen ba han laget om ikke å være redd for å gjøre feil, fordi hockey skulle spilles, ikke fryktes.

«Den første kampen gikk bra, vi kan definitivt gjøre det bedre,» vurderte prestasjonen til Vītoliņš-landslaget. «Alle runder kjempet godt jeg likte spenningen og det faktum at de var det [spēlētāji] føles trygg. Kroppsspråk [spēlētājiem] i dag gikk det bra.»

En samtale med Harry Vitolinas

Det latviske landslaget skal spille seks testkamper hjemme og to borte denne våren. 4. og 5. april møter vi Østerrike i Daugava ishall. Disse spillene er ikke tilgjengelige for fans. 10. og 11. april arrangerer Arena Riga kamper mot Finland og 3. og 4. mai mot Norge. Bortekampene mot Sveits spilles i stedet 26. og 27. april.

Det latviske landslaget skal til verdensmesterskapet i Tsjekkia 9. mai. 2024-mesterskapet finner sted i Praha og Ostrava fra 10. til 26. mai.