Norsk forsvarsspiller: Latvia er et godt lag som klarte å slå Canada i denne turneringen

Norsk ishockeylag | Foto: IIHF

Fraværet av fans av det latviske hockeylaget i fredagens kamp var til Norges fordel, ifølge motstanderforsvareren Ārlends Lesunds. Det har allerede blitt rapportert at det latviske ishockeylaget vant 3:4 (2:1, 0:1, 1:1, 0:0, 0:1) på straffer etter kampen i den femte kampen i gruppe B. VM 2021 på Arena Riga tapte for Norge fredag. Denne uken spilles kampene fortsatt foran tomme tribuner.

«Hjemmelaget får vanligvis mye støtte fra fansen, men denne gangen var det ingen slik mulighet. Vi visste at latviske fans er veldig høylytte hjemme, så deres fravær denne gangen var bra for oss,» sa Lesunds i innlegget -kampens pressekonferanse.

Dette var en viktig kamp for begge lag i kampen om kvartfinalen. Nordmennene har tre poeng for den ettertraktede fjerdeplassen, okkupert av Latvia. «Alt avhenger av oss selv. Vi er klar over at vi må vinne flere poeng. Vi er i en situasjon der vi må vinne noen flere kamper,» understreket Lesunds.

Det norske landslaget scoret i det fjerde minuttet av første periode og de to andre i det andre minuttet. «Hvis du ser på kampene vi har spilt, kan du konkludere med at i begynnelsen av hver periode går vi ut på isen i godt humør. Vi er et av de lagene som utnytter mulighetene når motstanderen sover har spilt slik i nesten hele turneringen, forklarte den norske spissen Matias Emilio Petersen.

Han bemerket også at hver kamp i dette mesterskapet er forskjellig og forskjellig fra hverandre. «Vi prøver å forbedre angrepet vårt samtidig som vi opprettholder vårt forsvarsspill. Latvia er et godt lag som klarte å slå Canada i denne turneringen. Kanskje vi var litt søvnige i den første perioden, men til slutt fungerte alt på riktig måte, sa Petešen.

I undergruppe B ligger Finland på førsteplass med ti poeng på fire kamper, etterfulgt av Tyskland og USA med ni poeng. Latvia fullfører topp fire med åtte poeng fra fem dueller, etterfulgt av Kasakhstan, Canada og Norge med sju, seks og fem poeng. Italia stenger turneringstabellen, nummer to på fire kamper.