U19 fotballaget går på et nederlag mot Hellas

Latvisk U19 fotballag | Foto: LFF

Det latviske landslaget for menn under 19 år led et nederlag mot Hellas tirsdag i testkampturneringen i Kroatia, melder det latviske fotballforbundet (LFF). Latvia slapp inn 0:3 (0:0).

LFF melder at Hellas tok ledelsen i det 58. minutt, men slapp inn ytterligere to mål sent i kampen. Det ble gjort tre endringer i startoppstillingen til det latviske landslaget etter forrige kamp mot Saudi-Arabia. Alan Kangar måtte gå glipp av kampen på grunn av en mindre skade.

Yannis Giterss scoret for det greske landslaget i det 58. minutt, Vasilis Kontoniks scoret i det 87. og 90. minutt.

Det er allerede meldt at det latviske landslaget spilte 0:0 mot Saudi-Arabia lørdag i Novigrad. I turneringens siste kamp møter det latviske landslaget Skottland 16. februar.

Shortlisten inkluderte spillere fra åtte nasjonale klubber, samt lag fra Italia, Tsjekkia, Østerrike og Slovenia. I oktober gikk det latviske U19-landslaget inn i eliterunden i kvalifiseringsturneringen til EM (EM) 2024 i Riga, hvor de skal spille for fjerde gang. Disse kampene vil finne sted i mars, da det latviske laget møter vertene, Sveits og Ukraina, i Nord-Makedonia.

Den siste runden finner sted i Nord-Irland i juli.

Det latviske U19-landslaget er på jakt etter trener, og Viktors Mazurs, som tidligere har jobbet i landslagets trenerteam, leder det også i turneringen. Han får hjelp av trenerne Maksims Rafaļskis og Kārlis Vītoliņš, samt keepertrener Andris Vanin.

Sammensetningen av det latviske U19-landslaget:

keepere – Henry Auseklis («JDFS Alberts»), Leonard Chevers («San Marzano», Italia);

forsvarere – Milan Tikhonovičs, Nikita Yemeljanovs (begge – «Daugavpils»), Rikardo Jagodinskis (RFS), Alan Kangars («Liepaja»), Valters Purs («Jelgava»), Renards Rimovičs (Karlovi Varu «Slavia», Tsjekkia), Linards Liepiņš («Trapani 1905», Italia);

midtbanespillere – Efraims Evaluationdatils, Dāvis Sedols (begge – RFS), Ivan Patrikejevs (Salaspils «Super Nova»), Hugo Jesse, Markus Ivulans (begge – «Metta»), Kristaps Grabovskis (Wien «Rapid», Østerrike), Emil Evelons ( «Domžale», Slovenia), Nikita Barkovskis («Daugavpils»), Christopher Jamonts (ingen klubb);

forwards – Kristians Mezhsargs («Frosinone», Italia), Ralfs Pakulis («Mettas»), Aleksejs Petrovs («Riga»).