Norske håndballspillere vinner EM for 9. gang, Montenegro overrasker i bronsefinale – Håndball – Sportacentrs.com

Danskene ledet det meste av den siste kampen, som hadde en tilsynelatende komfortabel ledelse på fire mål i det 44. minutt (22:18). I løpet av de neste sju minuttene forsvarte imidlertid nordmennene sin ubesatte festning og for første gang siden de første minuttene av kampen tok de tilbake utligningen (22:22).

• Seks minutter før slutten av ordinær tid var resultattavlen uavgjort (24:24), til slutt spilte det norske laget mer overbevisende, som forsvarte tittelen Europamestere, kom seg etter det franske landslaget to år gjør. Derimot vant danske håndballspillere sølv på European Masters for tredje gang.

• De norske kvinnene har kommet seg etter et nederlag (29:31) i en head-to-head-kamp i siste runde av andre etappe for fire dager siden.

Norges Henny Ella Reistad ble anerkjent som turneringens mest verdifulle spiller. som i kveld scoret to viktige mål rett på slutten av kampen. Denne gangen var Nora Merka den mest produktive av vinnerne, og slo åtte av ni skudd.

• Norske keepere Katrīne Lunde og Silje Margareta Sulberg reddet henholdsvis 40 % (4/10) og 33,3 % (9/27) av motstandernes skudd.

• Louise Katarina Burgard har scoret seks mål for danskene.

• Ikke mindre eller enda mer spennende var duellen om det laveste trinnet på pallen, for 2012-europamester Montenegro, som hadde endt blant de fire beste i turneringen etter en åtte års pause, og slo den nåværende olympiske mesteren Frankrike (27: 25) inn i ekstraomgangene.

• I andre omgang spredte montenegrinerne en tremålsledelse (20:17) og i de siste sekundene av ordinær tid holdt de ikke en gang en liten ledelse (22:21). I en dramatisk kamp før den siste sirenen fikk en av spillerne til Montenegros hovedlag, Itana Grbic, rødt kort. Den påfølgende sju-metersstraffen ble imidlertid scoret av Gresa Zaadi Deuna, noe som resulterte i ekstraomganger.

• Djurdžina Jauković og Jovanka Radičević, som avsluttet sin internasjonale karriere, scoret seks mål hver da montenegrinerne vant prisen for andre gang.

• De neste European Masters-finalene i 2024 avholdes i Østerrike, Ungarn og Sveits.