VIDEO ⟩ Norske hockeyspillere overrasker ved å beseire kanadierne

Nordmennene «Arena Riga» slo kanadierne med en score på 3:2 (1:0, 1:1, 0:1, 0:0, 1:0).

Halvveis i første tredjedel tok nordmennene ledelsen med en scoring fra Andreas Martinsen, men i starten av andre omgang, etter under to minutter spilt, doblet Sondre Olden ledelsen.

Kanadierne klarte å score det første målet først midt i andre periode, da Milan Lucic markerte seg med et presist skudd.

Etter å ha byttet keeper til sjette mann, utlignet Canada kampen med bare 11 sekunder igjen av reguleringen da Lawson Crouse satte pucken forbi nordmennene foran mål.

Isaac Hansen, Olden, Matias Tretenes og Tomas Ulsen slo den kanadiske målvakten i straffekonkurransen etter kampen for at vinnerlaget ga nordmennene seieren.

I gruppe B har Sveits 18 poeng på seks kamper, Tsjekkia har 13 poeng og Canada har 12 poeng, som allerede har sikret seg en plass i sluttspillet. Latvia har sanket 11 poeng, Slovakia har åtte poeng, Norge har seks poeng, Kasakhstan har fire poeng, men Slovenia har ikke tatt poeng.

På den annen side, i undergruppe A i Tammerfors, kjempet også Sverige tilbake og beseiret Danmark med en score på 4:1 (1:1, 1:0, 2:0).

Etter å ha spilt mindre enn fire minutter klarte de danske hockeyspillerne å score 1:0, Niklas Jensen slo den svenske keeperen. Senere i første tredjedel utlignet svenskene da Dennis Everberg scoret ti minutter etter at målet ble sluppet inn.