Sjakkstjernen Carlsen blir også verdensmester i hurtigspill

I siste runde slo Carlsen den usbekiske sjakkspilleren Nodirbek Abdusatorov og vant verdensmestertittelen med 16 poeng.

Duda ble beseiret i 21. runde og avsluttet mesterskapet på femteplass, mens Nakamura liknet med indiske Pentala Harikrishna som var nok til å ta andreplassen i konkurransen med 15 poeng.

Tredjeplass for Haik Martirosyan fra Armenia, også scorer på 15 poeng.

I kvinneturneringen tok imidlertid Asaubaeva andreplassen før siste runde, men seieren i 17. runde over den indiske sjakkspilleren Dronavali Harik gjorde det mulig å bli verdensmester i hurtigspill med 13 poeng.

Kinesiske Tanya Junyi mislyktes i siste runde, som degraderte henne fra førsteplass i den generelle klassifiseringen til fjerde plassering.

Indiske Humpi Koneru vant andreplassen med 12,5 poeng, mens den nøytrale sjakkspilleren Polina Shuvalova rundet topp tre med 12 vunnet poeng.

Innholdet fortsetter etter reklame

I klassen «Åpen» stilte 176 kvinnelige sjakkspillere i 21 runder, mens i kvinneturneringen stilte 99 kvinnelige sjakkspillere i 17 spillerunder.