Paret Cipulis og Kalendas endte blant de ti beste på verdenscupscenen i Norge

Cipulis sammen med pusheren Dāvi Springis tok åttendeplassen i det første løpet, og tapte 0,62 sekunder til den tyske lederen Johannes Lohner, mens Kalenda og Edgars Ungurs ble nummer niende i konkurransen med 22 mannskaper, og tapte 0,64 sekunder til Lohner.

Lohner og pusheren Georg Fleischhauer dekket banen på 50,34 sekunder i det første løpet, og etterlot seg landsmennene Adam Amour og Benedikt Hertel (+0,24), samt sveitserne Michael Vogt og Zandro Michel og tyskerne Francesco Friedrich og Alexander Schiller, som presterte samme tid, 0,28 sekunder bak lederne.

I det andre heatet oppnådde Cipulis den sjette raskeste tiden, men forble på åttende plass i de to heatene totalt, og tapte 1,27 sekunder til Lochners mannskap.

Kalenda endte på tiende plass i det andre heatet og ble nummer niende i de to heatene sammenlagt, og tapte 1,38 sekunder til Lochner.

Lochner satte nye banerekorder i begge løpene, og dekket banen på henholdsvis 50,34 og 50,29 sekunder, og vant.

Andreplassen bak Lohner ble tatt av Friedrich, som tapte 0,38 sekunder, mens tredje ble Amur (+0,45).

Etter fem verdenscuprunder leder Lohner sammenlagt med 1.110 poeng, Friedrich er på andreplass med 1.040 poeng og sveitsiske Michael Vogt er tredje med 1.001 poeng.

Cipulis er femte med 840 poeng, mens Kalenda er nummer 11 med 632 poeng, og inntar tredjeplassen på juniorrankingen.

I den første etappen av sesongen som ble holdt i Kina tok Cipulis divnieks femteplassen, Kalenda og Dāva Kaufmans endte på tiendeplass, mens mannskapet til den tyske sjåføren Johannes Lohner feiret seieren. I andre etappe på den franske Lapplandsruten ble Cipulis-mannskapet rangert som nr. 11, mens Kalendas tohjuling ble rangert som nr. 16. Seieren ble vunnet av tohjulingen som ble kjørt av sveitseren Michael Vogt.

I tredje etappe av Eagles endte Cipulis-duoen på sjetteplass, mens Kalenda-mannskapet plasserte seg på 15. plass, Lohner feiret sin andre seier for sesongen, mens på fjerde etappe i St. Moritz ble Cipulia-duoen nummer fem og Kalendas mannskap på 11. plass. plass, med Lochner vinneren.

Forrige sesong konkurrerte ikke bobslederne i verdenscupen på denne banen, men i to etapper av europacupen tok paret ledet av Cipulis henholdsvis femte- og åttendeplass. Kalenda tok henholdsvis 12. og 14. plass i disse kampene.

Firemanns-VM er planlagt til søndag.

Den første uken i februar går verdenscupetappen av stabelen i Sigulda, hvor kampen om tittelen europeisk skjelettmester, tomannsbob- og monobob-lag vil finne sted samtidig. Europamestrene i bobsleigh-kvartetten var allerede avgjort i midten av desember på Eagles-banen, med Cipulis» lag som vant bronsemedaljen og Kalendas lag på tiendeplass.

I midten av februar skal utøverne konkurrere på den tyske kretsen i Altenberg, i slutten av februar og begynnelsen av mars vil verdensmesterskapet finne sted på den tyske kretsen i Winterberg, i slutten av februar avsluttes verdenscupsesongen. mars med et stopp på den amerikanske banen i Lake Placid.