Nordmenn kjemper, men klarer ikke å slå finner – Innebandy – Sportacentrs.com

• I første runde av turneringen slo Finland Slovakia komfortabelt 8:1, mens nordmennene kjempet til uavgjort 4:4 med vertene, sveitserne, og dermed forverret situasjonen i gruppen;

• I andre runde spilte Finland en av de svakeste kampene på mange år, og klarte ikke å komme seg etter et 0:3-underskudd og tapte mot Sveits med en score på 5:7. Det førte til at nordmennene kunne ta de ledende plasseringene i gruppen, men Viking holdt ikke en solid ledelse og tapte for slovakene;

• Det kan ikke sies at det finske landslaget også vil vise en overbevisende prestasjon i sin siste kamp, ​​ettersom de lå bak 0:1 etter første omgang. Det eneste målet i det 14. minutt ble scoret av Marius Pedersen, som slo Oskar Falden med et gjentaksskudd;

• Toeren klarte å utligne i det 23. minutt, da en av laglederne, Justus Kainulainen, skjøt fra mål like under beinet på motstanderens keeper – 1:1;

• En viktig del av kampen kom midt i andre tredjedel da finnene kom til kort i antall, men klarte å score to mål med 13 sekunders mellomrom. Først brukte Oskari Heikila en diagonalpasning, og keeper Markus Jelsnes kunne spille den mer vellykket;

• Øyeblikk senere trakk Emeli Salins to motstandere og møtte Kainulainen og assisterte en kollega og resultatet ble 3:1 for Finland;

• Til tross for tomålsnederlaget klarte nordmennene likevel å slå til i denne perioden, da Patrik Hjemgaard scoret et vellykket angrep;

• Riktignok kunne ikke selv gledene vare lenge, for etter en kjapp kamp gjenopprettet Eti Sikinen tomålsledelsen i det påfølgende angrepet;

• Sami Johansson straffet nordmennene for en bakbanetabbe like før pause, og økte ledelsen til 5:2;

• Midtveis i tredje omgang scoret Johansson mål i numerisk flertall, men på slutten av kampen sparket Moritz Krūmins Nokian KrP-lagvenninne Jona Rantala ballen inn i nordmannens tomme mål, kampens sluttresultat – 7:2;

• Seier sikrer Finland minst andreplass i undergruppen. For å bli gruppevinnere må finnene håpe på slovakisk seier i kampen mot Sveits;

• Norge vil i mellomtiden havne på fjerdeplass i sin gruppe uavhengig av resultatet av den siste kampen og møte Danmark i en kvalifiseringsrunde.

Verdensmesterskapet i innebandy. Gruppe A

Norge – Finland 2:7 (1:0, 1:5, 0:2)
Norges toppscorer:Patrik Hjemgaard 1 (1+0), Marius Pedersen 1 (1+0), Ketil Kronberg 1 (0+1), Markus Lindgjerget 1 (0+1)
Finske landslags toppscorer:Konsta TIkilainen 3 (0+3), Justus Kainulainen 2 (2+0), Sami Johansson 2 (2+0), Emeli Salins 2 (0+2), Etu Sikinen 1 (1+0), Jona Rantala 1 (1 +0), Oskari Heikila 1 (1+0), Jesperi Lindfors 1 (0+1), Miko Kailiala 1 (0+1)

Gruppe A-turneringstabell

Plass Et lag Spill Seier Ubestemt Tap Port Poeng
1. Finland 3 2 0 1 20:10 4
2. sveitsisk 2 1 1 0 11:9 3′
3. Slovakia 2 1 0 1 8:14 2
4. Norge 3 0 1 2 12:18 1

World Championship Playoff-turnering (noe spillshakedown mulig på grunn av TV-behov)