Latviske basketballspillere taper mot Tyskland, vil kjempe om 5. plass i VM / Artikkel

(lagt til etter Canadas seier i den siste kvartfinalen)
Tyskerne møter det amerikanske landslaget i semifinalen i Manila fredag, mens allerede torsdag fortsetter det latviske landslaget kampen om 5.-plassen i neste runde, og møter de italienske basketballspillerne.

Det latviske landslaget lå bak med 10 poeng (69:79) med drøye to minutter igjen av kampen, men leverte en intens avslutning. Poengforskjellen ble redusert til to poeng og Dāvis Bertāns gjorde en trippel noen sekunder før sluttsignalet, men ballen falt ikke i kurven og Tyskland beholdt seieren.

Artūrs Žagars var toppscorer for det latviske landslaget med 24 poeng og samlet også åtte assist. Dāvis Bertāns la til 20 poeng, mens Rolands Šmits skilte seg ut med 14 poeng. Franz Wagner scoret 16 poeng for det tyske landslaget, mens deres sedvanlige leder Denis Schröder samlet ni poeng i en uheldig kamp.

En titt på kampen mellom Latvia og Tyskland i VM-kvartfinalen

Med et utmerket forsvar tillot de latviske basketballspillerne kun ett skudd i løpet av de første fem minuttene, men i angrep, etter to trippelinger fra Bertāns, tok de ledelsen allerede med 10 poeng, 13:3. Det tyske landslaget kom seg etter ett minutts pause og reduserte til pause, men ledet likevel (13:16). Styrken til det latviske forsvaret ble bekreftet av den beskjedne effektiviteten til det tyske angrepet, som bare gjorde to av 11 topunktsskudd i kvartalet.

Tyskerne klarte å ta ledelsen tidlig i andre kvartal, og deres latviske motstandere ble hjulpet av fordelen i kampen nær kurven. Latverne utnyttet imidlertid ferdighetene til Andrejs Gražulis nær kurven i angrep og lot ikke det tyske landslaget trygt ta på seg hovedrollen. For Tyskland var Schröder, lagets vanlige toppscorer, fortsatt mislykket med å skyte, og i de siste minuttene av omgangen var begge lag foran, men det tyske landslaget gikk inn i den lange pausen med en ledelse på to poeng (36:34). .

Med liten fremgang i tredje kvartal klarte både det latviske og tyske laget å ta ledelsen en stund. Tyskerne spilte mer effektivt i kjappe angrep og kjempet om returer nær motstanderens kurv, mens de latviske basketballspillerne var bedre på posisjonsangrep og snikpresisjon i trepoengsskudd, bekreftet Bertāns.

Ved starten av det siste kvarteret tok Tyskland en ledelse på 11 poeng etter et produktivt gjennombrudd på to minutter (70:59). Seks og et halvt minutt før sluttsignalet nådde poengforskjellen hele 14 poeng (60:74), men Latvia begynte å jage med tre tredobler scoret av Šmit og Žagar. Latverne tok ledelsen og i det siste raske angrepet hadde Bertans fortsatt en sjanse til å vinne, men lykken var på det tyske landslagets side.

Resultatene av avstemningen om den beste basketballspilleren til det latviske landslaget i kampen mot Tyskland

Sanntids tekstarkiv

Den siste billetten til semifinalen ble onsdag vunnet av det kanadiske landslaget, som slo det slovenske landslaget med en score på 100:89. Kanadierne møter de serbiske basketballspillerne i semifinalen. Serberne kom til semifinalen allerede tirsdag, og startet kvalifiseringsturneringen med seier over Litauen.

Landslagene til Slovenia og Litauen blir det andre paret i den lille semifinalen om 5. plass. Dermed avslutter det latviske landslaget VM på lørdag mot Slovenia eller Litauen i kampen om 5. eller 7. plass.

Serbia og Tyskland, som er de to sterkeste europeiske lagene i verdensmesterskapet, har garantert deltakelse i de olympiske leker i Paris 2024. Latvia vil ha muligheten til å tjene en OL-billett i kvalifiseringsturneringen.

Latviske basketballspillere sikret plassen i kvartfinalen med seier på slutten av gruppespillet mot det brasilianske landslaget. I verdenscupen skal de åtte sterkeste lagene kjempe om hele plassfordelingen, så turneringen fortsetter også for taperne av kvartfinalen.

KONTEKST:

I første runde av gruppen beseiret det latviske landslaget Libanon og beseiret det franske landslaget i Indonesia, men tapte for de kanadiske basketballspillerne. På den annen side, i andre runde av gruppen, beseiret latvierne tidligere verdenscupholdere Spania og nådde kvartfinalen med seier over Brasil.

32 landslag konkurrerte i sluttfasen av turneringen for første gang, og det latviske laget er en debutant. Fire grupper med lag spilte på Filippinene og åtte lag spilte hver i Japan og Indonesia.

Vinnerne av verdenscupen offentliggjøres under finalen søndag 10. september, i Manila, hovedstaden på Filippinene.