Latvisk juniorhockeylag vinner første omkamp for å beholde plassen i elitedivisjonen

Emīls Veckaktiņš scoret to ganger for det latviske landslaget, Bodans Hodass skilte seg ut med ett mål og to assist, og Dans Ločmelis og Sandis Vilmanis scoret ett mål hver.

Patriks Bērziņš reddet 11 av 13 skudd på mål for det latviske landslaget, mens latvierne hadde 46 skudd på mål. Målvakt Tomas Pfarmaiers, som reddet 42 skudd, ble anerkjent som den beste motstanderen på tabellen.

Den andre kampen vil være onsdag klokken 17.00, men hvis en tredje kamp er nødvendig, vil den finne sted neste dag klokken 17.00. Seriens underdog spiller i gruppe A i verdens førstedivisjon senere i år, men erstattes av Norge i elitedivisjonen.

På grunn av sykdom bommet lederen for det østerrikske landslaget, forsvarsspilleren David Reinbacher, som forventes å bli tatt ut i første runde av årets National Hockey League (NHL)-draft, banen mandag.

I det sjette minuttet av kampen slo Luka Auer Patrikas Berzyn, som sørget for 1-0 for østerrikerne, da han skjøt med den tafatte siden av stokken. Latverne brukte ikke flertallets første sjanse, men for andre gang ble fordelen til en hockeyspiller realisert, i det 17. minutt sendte Ločmelis pucken mellom beina på målvakten til det østerrikske landslaget Tomas Pfarmaier etter å ha passert motstanderen .

Da det gjensto to minutter og sju sekunder av første periode, skjøt Vincencs Rorers fra spiss vinkel og pucken gikk i mål til det latviske landslaget – 2:1 i favør østerrikerne.

Latverne avslutter den første perioden og starter den andre med en kamp i mindretall, og får også en ny avvisning i det fjerde minuttet av den følgende tredje. Latverne angrep mye mer enn sine motstandere inntil tre minutter før slutt av perioden var Veckaktiņš den første som slo tilbake foran mål og sendte målet – 2:2.

I første halvdel av tredje periode brukte ikke de latviske hockeyspillerne flertallet, men i det niende minuttet, med de samme formasjonene, gjorde Veckaktiņš et feilfritt skudd fra innkastsirkelen og gjorde 3:2. Midt i tredje periode ga motstanderens andreomgangsspiss Fin van Ē Latvia muligheten til å spille i flertall selv i fem minutter på grunn av et knestøt.

I det 12. minutt styrket Vilmanis ledelsen for det latviske landslaget med et skudd fra midten av feltet. Det østerrikske laget byttet ut målvakten med en sjette spiller med mindre enn tre og et halvt minutt igjen av ordinær tid, noe som gjorde at Hodas kunne sette inn 5-2 med 66 sekunder igjen.

Begge landslagene tok siste, femte plass i sine undergrupper. På fire kamper samlet latviske hockeyspillere ett poeng og forholdet mellom scorede/tapte mål var 4:14, men østerrikerne forble på andreplass og akkumulerte den dårligste balansen i undergruppen – 2:35.

Latviske ishockeyspillere startet turneringen med et 2:5 tap mot USA, etterfulgt av et 2:3 straffesparkkonkurranse mot Sveits, men to «one-shot» tap med 0:3 mot Finland og Slovakia i de to siste kampene . De østerrikske ishockeyspillerne scoret ikke mål i sine tre første kamper og gikk på store tap (0:11 mot Sverige, 0:9 mot Tsjekkia og 0:11 mot Canada), men i den avgjørende kampen om en plass i i kvartfinalen ble Tysklands overlegenhet anerkjent med 2:4.

De latviske og østerrikske hockeyspillerne møttes sist i juniorligaen i gruppe A i førstedivisjon i 2019, hvor østerrikerne vant 2:1.

Ved det forrige verdensmesterskapet for juniorer, som ble holdt i august i den kanadiske byen Edmonton, nådde det latviske laget kvartfinalen for første gang i historien, og endte på en sjuendeplass sammenlagt. Ingen lag har rykket ned fra elitedivisjonen.

Opprinnelig ble organiseringen av årsmesterskapet overlatt til den russiske byen Novosibirsk, men etter den russiske invasjonen av Ukraina ble denne retten fratatt og organiseringen av mesterskapet ble overlatt til Canada for tredje gang i rekken. De to foregående mesterskapene ble holdt i Edmonton.

Verdensmesterskapet under 20 elite vil finne sted fra 26. desember til 5. januar i de kanadiske byene Halifax og Moncton.

Artis Ābolas støttes av trenerne Kārlis Zirnis, Artūrs Āboliņš, keepertrener Edgars Masalskis, videotrener Pēteris Groms og treningstrener Mārtiņš Klucis.

Kapteinen for det latviske landslaget ved verdensmesterskapet er Gustavs Ozoliņš, og assistentene er Martins Laviņš og Darels Dukurs. Dāvis Borozinskis ble trukket fra utvalget som sist. Det latviske landslaget har 25 spillere: 20 utespillere og tre keepere kan melde seg på turneringen, men ytterligere to hockeyspillere kan være innbyttere.

Sammensetningen av det latviske U-20-landslaget ved juniorverdensmesterskapet:

Keepere: Patriks Bērzins (Danbury «Hat Tricks», NAHL), Linards Lipskis (Bismark «Bobcats», NAHL), Kārlis Mežsargs (Kārni «Tri-City Storm», USHL);

Forsvarere: Nik Fenenko (Bekomo «Drakkar», QMJHL), Bogdan Hodas (Medisinheta «Tigers», WHL), Rihard Simanovic (Amarillo «Wranglers», NAHL), Dario Mackiewicz («Mogo»/LSPA), Elvis Lashkov (Ferlaha NHA , Østerrike), Edgars Kazaks, Silvers Lazarenoks (begge – «Zemgale»/LLU), Gustavs Ozoliņš (Minnesota «Wilderness», NAHL);

Spisser: Rogers Bukarts (Zurich «Lions», Sveits), Emīls Veckaktiņš, Roberts Cjunskis (begge – «Lugano», Sveits), Martins Laviņš (Cedar Rapids «RoughRiders», USHL), Kristians Samītis (Philadelphia «Rebels), NA , Darels Dukurs (Langnavas «Tigers», Sveits), Rainers Dārziņš (Šlefteo AIK, Sverige), Ćirts Silkalns (Fargo «Force», USHL), Rainers Rullers, Pēteris Purmalis (begge – «Zemgale»/LLU), Dans Lochmelis ( » Luleå, Sverige), Sandis Vilmanis (Sarnia Sting, OHL), Klaavs Weinberg (Lincoln Stars, USHL), Henri Ravinskis (Armanda fra Blainville/Boisbriand, QMJHL).