Kroatisk håndball redder mot Sveits, mester Norge er perfekt – Håndball – Sportacentrs.com

• Kampens nominelle favoritter, kroatene, ledet det meste av kampen, selv med en firemålsledelse i det 48. minutt (22:18). Fortsetter til det nest siste minuttet, gikk det sveitsiske laget foran med et 8-2-løp for å ta en ledelse på 26-24.

I den dramatiske avslutningen av kampen holdt det kroatiske landslaget sin festning ubesatt, Katarina Pavlovićs skudd i siste sekund utlignet resultatet. De kroatiske kvinnene ville ha kommet seg til neste runde selv om de hadde lidd selv den minste fiasko, men deres motvilje mot å lide et nederlag viste seg å være ganske tydelig.

• Mia Emmenegger, som spilte sin viktigste kamp i turneringen, scoret sju mål for sveitserne. Tena Japundja har scoret seks mål for kroatene.

• Det norske landslaget, nåværende europa- og verdensmestere, samt bronsevinnere ved OL i Tokyo 2021, tok flere små skritt fremover i andre halvdel av kampen, og slo de ungarske håndballspillerne (32:22).

I festningen bemannet av skandinavene viste Silje Margareta Solberg en tilnærmet utmerket prestasjon, som reddet 21 av 43 motstanderskudd (48,84%). Derimot slo Vilde Mortensen Ingstad åtte av ni skudd på angrep.

• Katrina Git Klujberg omsatte seks av 12 skudd til mål for ungarerne.

• I duellen mellom de skandinaviske lagene i undergruppe B sådde danskene nesten en åttemålsledelse (19:11) sent i andre omgang, samt en syvskuddsledelse (22:15), og slo (25: 23) Sverige. Dermed bar alle tre lagene som kom ut av gruppe B to poeng hver til neste etappe, som lover spennende kamper om semifinalen.

• Ni mål for Danmark for Emma Cecilia Fries. Svenske Tira Ochsner sendte også ballen like mange ganger i motstanderens nett.

Danmarks andre kamp på rad trukket keeper Sandra Toft, som blokkerte 15 av 34 skudd (44,12%).

Gjennombruddet på fem mål i de første minuttene av andre omgang gjorde at det slovenske hjemmelaget kunne hente seg inn fra 13:16 og nå 18:16 i den gode kampen mot Serbia. Mot slutten av kampen klarte Slovenia et relativt overbevisende treff.

• Elizabete Omoreji scoret seks mål for vinnerne. Serbiske Sania Radoslavljevica scoret like mange ganger.

• Slovenias internasjonale målvakt Amra Pandžić har blokkert åtte av 24 motstanders skudd (33,33 %).