Finske U20-hockeyspillere påfører svenskene det første nederlaget; USA knuser slovakene

Finland vant 5:4 (2:0, 1:4, 1:0, 0:0, 1:0).

Tommi Menniste og Lenny Hemenaho ga Finland ledelsen med presise skudd.

Svenskene slo tilbake til slutten av det 27. minutt med skudd fra Isak Born og Jonatan Lekerimeki, men 37 sekunder senere tok finnene ledelsen igjen, med Kasper Haltunen som scoret mesteparten av «målet».

104 sekunder senere utlignet svenskene nok en gang med et skudd fra Theo Lindstein, men Filip Bistedt satte inn 4:3 i det 35. minutt.

To og et halvt minutt før kampslutt ble den finske målvakten Noah Vali erstattet av en utespiller, og 63 sekunder senere utlignet Jani Nīmans.

I tillegg ble resultatet ikke endret, men i skudd etter kampen scoret Lekerimeki et mål i den første serien, Konstas Helenius utlignet resultatet i den fjerde serien. I den femte serien scoret Niemans da finnene slo gruppevinnerne.

Sverige vant gruppe A med ti poeng på fire kamper, Canada hentet seks poeng fra tre kamper, Finland og Latvia hentet henholdsvis fem og tre poeng fra fire kamper, mens Tyskland hentet tre poeng fra tre kamper.

De latviske ungdomslagene i gruppe A tapte mot Sverige med 0:6, Canada med 0:10 og Finland med 0:4, men slo Tyskland med 6:2.

De tyske hockeyspillerne møter Canada i den siste kampen i denne gruppen søndag.

Hvis Tyskland bare scorer ett poeng, vil Latvia kjempe om å holde seg i elitedivisjonen. Ellers spiller latvierne kvartfinale.

I gruppe B beseiret USA Slovakia 10-2 (2-1, 3-1, 5-0) i kampen om førsteplassen i gruppen, med tre mål fra Rutger McGroarty.

Gavin Brindley (2+1), Cutter Gauthier (1+2) og Lane Hutson (0+3) scoret også tre poeng for det amerikanske laget, mens Isaac Howard scoret to mål.

Selv om amerikanerne bare hadde litt flere skudd på mål (44:40), reddet deres målvakt Trey Augustin skudd mye mer vellykket, og klarte 38 skudd.

USA vant gruppe B med 11 poeng på fire kamper, mens Slovakia ble nummer to med ni poeng. Tsjekkia har fire poeng på tre kamper, Sveits tre, mens Norge står uten poeng på fire kamper og skal kjempe om å beholde plassen i elitedivisjonen.

Søndag, i gruppens siste kamp, ​​møtes Tsjekkia og Sveits i kampen om tredjeplassen i gruppen.

De fire beste lagene i hver gruppe går videre til kvartfinalen, mens det femte laget skal spille en kamp for å forbli blant eliten.

I år er spillere født i 2004 og yngre kvalifisert til å delta i verdensmesterskapet.

Hovedkonkurransen finner sted i Gøteborg fra 26. desember til 5. januar.