Eyduka stiger til 18. plass i den klassiske stiljakten i «Tour de Ski».

Eiduka startet med nummer 27 ett minutt og ti sekunder etter den svenske utøveren Linna Svan, som hadde vunnet freestyle sprintkonkurransen dagen før.

Etter 5,7 kilometer-merket hadde den latviske utøveren allerede tatt en 23. plass, men etter mindre enn seks kilometer lå hun på 19. plass, 22 sekunder fra toppen. Etter 18,6 kilometer-merket hadde Eiduka sklidd til 21. plass, men var 15,1 sekunder bak lederen, Norges Astrid Eire Slinna.

Finske Kerta Niskanen vant løpet, og kom i mål på 12 minutter og 0,7 sekunder, mens amerikanske Rosie Brennan ble nummer to, og tapte bare 0,8 sekunder til vinneren. De tre beste ble fullført av en annen amerikansk atlet, Jessie Diggins, 8,7 sekunder bak finnen.

Eiduka kom i mål etter én time, 12 minutter og 25,9 sekunder og tapte for Niskanen med 25,2 sekunder.

I den generelle klassifiseringen av «Tour de Ski» ble Eiduka nummer 12, og tapte med to minutter og 12 sekunder til lederen Diggins.

Den latviske langrennsløperen ligger på 28. plass med 270 poeng på den samlede verdenscuprankingen. Diggins ligger på førsteplass med 1037 poeng, foran landsmannen Brennan med 184 poeng.

Fredag ​​vant Eiduka sin karriere-høye rangering i denne disiplinen – tiende – i fristilssprinten i Toblah, men lørdag ble han nummer 19 i den ti kilometer lange delstarten i klassisk stil. Mandag ble hun imidlertid nummer 11 i jakten, og oppnådde det 13. resultatet over distansen, og onsdag, i fristilssprinten, ble hun nummer 33.

I herrekonkurransen kom den norske langrennsløperen Harall Estberg Åmunnsen først på 20-kilometeren og oppnådde sin andre suksess i årets «Tour de Ski»-serie, og beholdt førsteplassen i totalrankingen.

Åmunnsen startet den femte etappen av «Tour de Ski» 59 sekunder etter den franske utøveren Lik Shanava, som var raskest i sprintrennet onsdag. Nordmannen kom i mål på 57 minutter og 57,7 sekunder.

Han ble fulgt av landsmannen Henrik Dennestad på andreplass, kun 0,5 sekunder bak vinneren, mens på tredjeplass var en annen nordmann, Martin Levström Nynget, 34,6 sekunder bak Åmunnsen og bare 0,1 sekunder foran nærmeste forfølger, franskmannen Hugo Lapaloux.

Åmunnsen beholder førsteplassen i den generelle klassifiseringen av «Tour de Ski». Det er ett minutt og 39 sekunder foran Dennestad og Ninget, som deler andreplassen.

6. og 7. januar, i Valdifjemme, skal langrennsløperne konkurrere henholdsvis over distansen med fellesstart på 15 kilometer i klassisk stil og ti kilometer i fristil.

I andre halvdel av januar avholdes etappene av verdenscupen på Oberhof-banen i Tyskland og i Goms-området i Sveits, og i februar vil konkurransen finne sted i Nord-Amerika – i byen Kenmore, Canada, og på banen til Minneapolis i USA. Utøverne vil deretter returnere til Europa, og fullføre etapper i Lahti (Finland), Oslo og Drammen (Norge), samt Fålun (Sverige) i mars.

Eidukas forrige sesong var den beste for en verdenscuputøver, hvor hun vant U-23-konkurransen. I januar i fjor, i konkurranseserien «Tour de Ski» i Oberstdorf, vant han en femteplass på 20 kilometer fristil, som er den høyeste plassen i historien til latvisk ski på verdenscupetappen.