Latviske U18-hockeyspillere har ikke tid til å komme seg og oppleve fiasko mot nordmennene

Latvisk U18-hockeylag | Foto: IIHF

Det latviske U18 herrehockeylaget spiller mandag den siste, fjerde kampen i undergruppen til U18-VM i Espoo med resultatet. 3:5 (0:3, 1:2, 2:0) tapte for sine norske jevnaldrende, og overlot billetten til kvartfinalen i hendene på motstanderne.

Tirsdag, i kampen mellom Norge og Slovakia, blir det kjent om latvierne når kvartfinalen eller kjemper om å holde seg i toppdivisjonen. I undergruppe A har USA og Finland hver ni poeng på tre kamper, Norge og Latvia har tre poeng hver, etter å ha spilt henholdsvis tre av fire kamper, og femteplasserte Slovakia, som ikke har poeng på tre kamper. Daniels Serkins, Martins Klaucāns og Darels Uļjanskis scoret for det latviske landslaget.

Selv om latvierne i de første 20 minuttene hadde flere skudd på mål (12:8) og spilte flertall to ganger, tapte de 0:3 i perioden. Først i det åttende minuttet fyrte Lukas Finkenhagen av pucken i det tomme hjørnet av målet, men 69 sekunder senere brukte Matias Dēli en to-mot-en-forsvarer. Med mindre enn to minutter igjen av tredje periode sørget Niklas Oram-Ulsen for 3-0.

I starten av andre periode fikk Finkenhagen en 5+20 minutters straffe for å presse til grensen, noe som ga latvierne sjansen til å spille i flertall. I det tredje minuttet av tredje periode utnyttet Serkin med et skudd foran mål, og scoret det eneste målet på fem minutter. I andre halvdel av perioden gjenopprettet Sons tremålsledelsen og Ludvig Laughton sørget for 5-1 i flertall.

Etter å ha spilt 40 minutter, erstattet Mikus Vecvanags Nilu Mauriņu i målet til det latviske landslaget. I den tredje perioden brukte latvierne bare 59 sekunder på å gjenopprette et mål, Klaucas sørget for 2:5. Midtveis i perioden reduserte Uljanskis mesteparten av motstandernes ledelse til to mål. Forholdet mellom skudd i denne kampen til fordel for latvierne – 35:29.

I den andre undergruppen kom Kasakhstan til å overraske, og slo Tsjekkia 4:3 (1:2, 1:1, 1:0, 1:0) i tillegg. Mstislavs Shipilins scoret vinnermålet. I undergruppe B har Canada ni poeng på tre kamper, Tsjekkia seks poeng på fire kamper, mens Sverige, Sveits og Kasakhstan har henholdsvis fire, tre og to poeng, der disse tre landslagene spiller tre dueller hver.

I den første kampen torsdag tapte latvierne 1:3 for vertene Finland, fredag ​​slo de sine slovakiske jevnaldrende 5:3 og søndag gikk de på et nederlag mot amerikanerne 1:7. På den annen side slapp nordmennene til finnene med 0:7 og anerkjente USAs overlegenhet med 2:8.