Eiduka består ikke kvartfinalen i verdenscupsprinten

I fristilkonkurransen gikk Eiduka 1,5 kilometer på ski på to minutter og 44,96 sekunder i kvalifiseringen, noe som var 7,75 sekunder langsommere enn uttaksvinner Nadine Fendrich fra Sveits. Resultatet som ble presentert ga Eiduka 20. plass og 59.16 International Ski Federation (FIS) poeng.

De raskeste 30 av 39 kvalifiserte skiløpere konkurrerer i finalen, og Eiduka konkurrerte i den første av fem kvartfinaler. Eva Urevca fra Slovenia vant dette skirennet, og slo amerikanske Jessie Diggins med 0,42 sekunder. Rosie Brennan endte 2,25 sekunder etter vinneren, men tapte ytterligere 1,34 sekunder til Eiduka, som ble nummer fire.

Vinnerne av de to første plassene på hver ski og to andre «lucky losers» med de raskeste resultatene kom til semifinalen. Eidukas avslutning på to minutter og 38,84 sekunder var ikke nok til å fjerne kvartfinalebarrieren.

Søndag klokken 11:45 starter 20 kilometer fristil med egen start.

Eiduka er den eneste latviske representanten på dette stadiet, men den beste nasjonale skiløperen i herrekonkurransen, Raimo Vīgants, skal konkurrere i Scandinavian Cup denne helgen i Esteshund, Sverige.

I forrige etappe i Beitustelen, Norge, startet ikke Eiduka, men dette hindret henne ikke i å beholde statusen som leder av U-23-klassifiseringen, da ikke engang hennes argeste konkurrenter i denne konkurransen deltok på etappen.

I første etappe av verdenscupen tok Eiduka 39. plass i sprintklassikeren, 30. plass på ti kilometer klassisk og 21. plass på 20 kilometer fristil. På andre etappe på Lillehammer ble hun 11. plass på ti kilometer med egenstart i fristil, 12. plass på fristilssprint og tok 25. plass på 20 kilometer klassisk distanse med fellesstart.

Den prestisjetunge «Tour de Ski»-serien går av stabelen mot slutten av året. Sesongens verdensmesterskap er planlagt i månedsskiftet februar og mars i den slovenske byen Planačić.