Den sveitsiske spissen scoret hat-trick ved pause da Spania slo Norge uten Nederland

Det sveitsiske fotballaget | Bilde: «UEFA Euro 2024»

Renato Steffens scoret tre mål i første omgang på lørdag og hjalp det sveitsiske fotballaget for herrer til en overbevisende seier i åpningskampen for EM 2024-kvalifiseringen.

Sveits scoret i en 5-0 (3-0) seier over Hviterussland i deres undergruppe I-kamp. Steffen førte sveitseren etter bare fire minutter spilt, men etter ytterligere 13 minutter klarte han å ta returen og sende den inn i motstanderens mål. , doble ledelsen. Steffens sørget for 3-0 i det 29. minutt og selv om VAR var involvert, ble ikke bakspilleren funnet og målet ble sluppet inn. I andre omgang klarte imidlertid sveitserne å score to mål på tre minutter, denne gangen fra Granit Xhaka og Zeki Amduni.

I en annen undergruppe I-kamp spilte Kosovo uavgjort 1-1 (1-0) borte mot Israel. Kosovos landslag tok ledelsen i første omgang da Israels Elazar Dasa satte ballen i eget mål, men Dor Perec utlignet tidlig i andre omgang. Også i undergruppe I slo Romania Andorra på bortebane med resultatet 2:0 (1:0). I første omgang sørget Denis Man for 1-0 for Romania, og i andre omgang doblet Denis Alibec ledelsen etter fem minutter.

Gruppe I bord

På den annen side, i undergruppe A-kampen, vant Skottland 3:0 (1:0) over Kypros. Scott McTominay scoret to ganger for vinnerne, men John McGinn slo motstanderens keeper én gang.

I tillegg slo det spanske fotballaget Norge 3-0 (1-0) hjemme i den andre kampen i undergruppe A, der Josel scoret to mål. Det tok hjemmelaget 13 minutter å ta ledelsen da Dani Olmo slo den norske keeperen etter en pasning fra Alejandro Balde.

I det 80. minutt av kampen hadde nordmennene en stor sjanse til å utligne, men Alexander Serlot slo ballen over det spanske målet fra kloss hold. Kort tid etter klarte spanjolene å doble, nettopp Joselu, som først kom inn på banen i det 81. minutt og scoret sitt første mål for det spanske landslaget i en alder av 32 år. Joselu scoret også det andre målet omtrent et minutt senere og gjorde 3-0 for Spania.