Danmark i EM-finale etter 18 års pause, Norge slår olympisk mester – Håndball – Sportacentrs.com

• Tre ganger europa- og olympiske mestere Danmark slo Montenegro i semifinalen (27:23), som ikke hadde fullført så langt i europamesterskapet siden 2014. Danskene skal spille finalen i European Masters for første gang siden 2004, da skandinavene vant sølvmedaljer for andre gang i historien i turneringen som arrangeres i Ungarn.

• Montenegrinerne klarte bare å spille bedre i de første delene av begge omgangene, da det sterkeste laget på Balkan henholdsvis oppnådde en 6:3-ledelse og også bygget en firemålsledelse, fra en ugunstig poengsum på 10:14 til 14: 14. Danskene tok deretter initiativet, og la avgjørende 6:1 i andre omgang, noe som gjorde at de fikk en ledelse på fem mål (20:15).

• Emma Cecilia Friese har scoret sju mål for Danmark. Seks nøyaktige skudd for Mia Engrob Hejlund. Djurdžina Jauković og Itana Grbiča slo syv effektive skudd for montenegrinerne.

• Ni av 30 motstanders skudd ble blokkert av Danmarks keeper Sandra Toft.

Norge, de nåværende mesterne i konkurransen, skal delta i finalen i European Masters for 12. gang. som spilte imponerende siste 12 minutter, der de skandinaviske kvinnene var overlegne med resultatet 7:1, og til slutt beseiret (28:20) den olympiske mesteren Frankrike.

• Nora Merka har scoret åtte mål for Norge, åtte ganger europamestere, fire ganger VM og to ganger OL. Et presist nedskudd for Stine Bredal Oftedal. Begge gjorde totalt ti skudd hver. Fem mål for franskmennene for Gresa Zaadi Deuna.

• I den norske festningen viste Silje Margareta Sulberga en strålende prestasjon og reddet 14 av 34 skudd (41,18%).

Finalene spilles søndag kveld kl 18:45 og 21:30 latvisk tid.

Handball European Masters semifinaler for kvinner

Spillet Resultatet
Danmark – Montenegro 27:23 (14:10)
Norge – I Frankrike 28:20 (12:11)

Kampen om femteplassen ble også spilt i dag, Sverige slår (37:32) verdensmesteren Nederland i 2019. Natalija Hagman gjorde alle ni skuddene til det svenske laget.