Bronse til Rastorgujev i 15 km skirenn for militært personell på Nordpolen – Vintersport – Sportacentrs.com

Vinner av løpet ble den finske skiløperen Remi Lindholm, som tilbakela distansen på 35 minutter og 29,8 sekunder. Ved årets verdensmesterskap i langrenn i Planica var Lindholm utenfor topp 30 på 15 km fristil med intervallstart, og viste det 32. resultatet og tapte to og et halvt minutt til verdensmester Simen Hegstad Kruger fra Norge.

Franske Gilles Lapierre tok andreplassen og var 14,6 sekunder bak vinneren, mens Rastorgujev, som fullførte topp tre, var 22 sekunder unna bagasjen. Lapierre, som ikke stilte individuelt i verdenscupen i mars (en gang på stafetten – red.) og er langt fra sin beste form, lå på 16. plass (+1:35) i verdensmesterskapet over denne distansen, i la etappe PK på hjemmebane i slutten av januar Han tok den høye femteplassen på 10 km, men på siste etappe av «Tour de ski» mot fjellet endte han til og med blant de tre beste.

Bare 2,5 sekunder bak Andrej er franskmannen Jules Šapā, som forble på 4. plass, en sprinter, to ganger denne sesongen nådde han topp 12 i semifinalene i sprint, men endte på 38. til 70. ° plass på distansene. Femteplassen (+33 sekunder) ble vunnet av Finn Markus Vuorela, som tok 43. plass (+3:08) i verdensmesterskapet på skøyter på 15 km.

Renārs Birkentāls, som var blant de ti beste i junior-VM i skiskyting, tapte mot Lindholm med tre minutter og 16,5 sekunder og endte på 30. plass, mens Madonias Niks Saulītis, som konkurrerte i verdensmesterskapet i ski, tilbakela distansen fem minutter og 28,7 sekunder langsommere enn innehaveren av det beste resultatet og ble nummer 36 av 58 startende og 55 avslutninger.

I mellomtiden, i kvinnekonkurransen, nådde Annie Kate Sabule målstreken på 31 minutter og 7,7 sekunder i 10-kilometeret fristil, og tapte mot vinneren, Tysklands Viktoria Karla, som tok 14. plass (+1:06) på 10. km skøyte-VM, som slo Patricia Eiduk med 14 sekunder med mer enn fem minutter og avsluttet konkurransen på 24. plass blant de 33 utøverne som ankom. Den litauiske skiskytteren Natalia Kochergina var 3:39 bak og endte på 17. plass.

Det er allerede meldt at dagen før Rastorgujev vant førsteplassen i verdensmesterskapet for militært personell i skiskyting i ti kilometer sprint, tok Birkentāls 29. plass, og Ivan Malina – 46. plass.