Amerikanske hockeyspillere kjemper tilbake og triumferer i U18-verdensmesterskapet

Danny Nelson scoret USAs første mål mindre enn ti minutter ut i tredje periode. Fem minutter før slutt av tredje periode fikk Sverige en to-minutters utvisning, som amerikanerne brukte og etter Cole Eisermans nøyaktige skudd utlignet (2:2).

Ryan Leonard scoret vinnermålet i det tredje minuttet av ekstraomgangene.

Trey Augustine gjorde 30 redninger for vinnerne, mens Noah Erliden gjorde 38 redninger i den andre enden.

Kanadiske ishockeyspillere vant bronsemedaljene, og slo Slovakia 4:3 (0:0, 2:1, 1:2, 1:0) etter overtid.

I semifinalen beseiret USA Slovakia 7-1, mens Sverige beseiret Canada overbevisende 7-2.

Dagen før, i kampen om å holde seg i elitedivisjonen, beseiret Norge Tyskland 3-2 i den andre kampen og vant serien 2-0.

I kvartfinalen anerkjente Latvia svenskenes overlegenhet med 1:6, og okkuperte åttendeplassen i ligaen. Før det tapte latvierne for USA 1:7 i undergruppekamper, anerkjente jevnaldrende Finlands overlegenhet 2:5 og Sveits 1:5, men slo Norge 1:0 i kampen for å komme til kvartfinalen i finalen og beholde plassen i elitedivisjonen.