Verdenscupen for kvinner begynner med seier for New Zealand

Det newzealandske fotballaget for kvinner vant sin første kamp i verdenscupfinalen i Auckland torsdag. I undergruppe A-kampen slo New Zealand-kvinnene de norske kvinnene 1:0 (0:0).

New Zealanderne tok ledelsen tidlig i andre omgang da Hanna Wilkinson knipset ballen i Norges mål etter tre minutter spilt av en pasning fra Jackie Hand. På slutten av ordinær tid fant hoveddommeren, etter å ha sett videoreprisen, en håndball av den norske spilleren og dømte straffespark, som Ria Percival tok. Ballen som ble kastet av newzealendingen traff tverrliggeren og stillingen forble 1:0.

I de siste minuttene av overtid kunne nordmennene utlignet, men New Zealand-keeperen lot ikke ballen nå målet. Det var New Zealands første seier i verdenscupfinalen.

De to andre lagene i undergruppe A, Sveits og Filippinene, møtes fredag. Tre personer, inkludert skytteren, døde i en skyting i Oakland torsdag før den første kampen i VM. New Zealands statsminister Chris Hipkins sa senere at sikkerheten ville bli økt under turneringen, men at dette ikke ville stoppe konkurransen.

Videre beseiret Australia debutanten Irland med 1:0 (0:0). I det 52. minutt ble det dømt et straffespark på 11 meter til det irske landslagets mål, scoret av forsvarsspiller Stephanie Catley.

Canada og Nigeria spiller også i gruppe B.

For niende gang i historien kjemper kvinnelige fotballspillere om VM-trofeet og i år deltar for første gang 32 lag. For fire år siden beseiret USA Nederland 2-0 i turneringsfinalen i Frankrike, og vant sitt andre trofé på rad og fjerde i historien. Tyskland har vunnet mesterskapet to ganger, mens Norge og Japan har vunnet ett pokal hver.