USA vinner over Sverige i de siste sekundene av utvidelsen; Danmark etterlater franskmennene «tørre».

I gruppe B, der det latviske landslaget spiller, beseiret USA Sverige 3: 2 (1: 1, 1: 0, 0: 1, 1: 0) i Tammerfors.

I det tredje minuttet ga Rasmuss Dalins svenskene ledelsen.

Amerikanerne spilte og tok ledelsen med Edam Godets mål i det åttende minuttet og Neith Smiths andre mål 62 sekunder etter pause – 2:1.

I det 47. minutt utlignet svenskene da Karl Grundström satte inn 2:2 og måtte ut i ekstraomganger.

Vinnermålet ble scoret 12 sekunder før slutt på ekstraomgangene av Godet, som scoret det tredje målet.

Thomas Tinen scoret to målgivende pasninger og 20 mål fra Sverige.

I målet til det svenske landslaget har Linus Ulmarks blokkert 21 skudd av 24.

Finlands kamp mot Østerrike spilles klokken 16.20, mens Tsjekkia og Norge møtes klokken 20.20. Dagens andre kamp vil bli sendt på TV-kanalene «360TV» og «8TV», men den tredje kampen – på kanalen «360TV hockey».

I gruppe B er lederen med 13 poeng på fem kamper Finland, fulgt av Sverige med 12 poeng. USA ligger på tredjeplass med ti poeng, mens Tsjekkia ligger på fjerdeplass med syv poeng i fire odds. Latvia og Norge, som har vunnet fem og fire kamper, følger etter med fem poeng, Østerrike har fire poeng på fem kamper, mens Storbritannia har scoret.

Søndag spiller Latvia for første gang verdensmesterskapet mot britiske hockeyspillere, men gruppeturneringen avsluttes med kamp mot Sverige tirsdag.

I mellomtiden, i gruppe A i Helsingfors, slo Danmark Frankrike med 3: 0 (1: 0, 1: 0, 1: 0).

Peter Regins avslørte resultatet på 17′, men Joachim Blihfeld doblet forskjellen i flertall i 26′ – 2:0.

Halvannet minutt før kampslutt kastet Julian Jacobsen pucken i motstanderens tomme mål.

Vinnerne ble scoret av Markuss Lauridsen og Frederick Storms med to assist, men Sebastian Dam avviste alle 19 motstanderne.

Den franske målvakten Henri Corentin Baises klarte 27 av de 29 skuddene.

Danmark er nære sluttspillet, men Frankrike har kun én teoretisk sjanse.

Lagene til Canada og Sveits møtes i den andre kampen i gruppen klokken 16.20, men på slutten av dagen skal Italia og Slovakia konkurrere. Dagens andre kamp vil bli sendt av «360TV hockey», men dagens siste kamp sendes på den 7. kanalen til latvisk fjernsyn (LTV7).

I Helsinki-gruppen har Canada og Sveits 12 poeng på fire kamper, samt fem kamper for Tyskland. Danmark har ni poeng på fem kamper, Slovakia har seks poeng, Frankrike har fem poeng, Italia har ett poeng og Kasakhstan står stille.

Etter den russiske invasjonen av Ukraina suspenderte Det internasjonale hockeyforbundet (IIHF) alle russiske og hviterussiske lag og klubber fra konkurranser organisert av IIHF. Russland og Hviterussland vil bli erstattet av Frankrike og Østerrike, som er rangert som det høyeste utvalget av land som ikke bør spille i toppklassen.

De 16 lagene som deltar i turneringen er delt inn i to grupper, åtte enheter hver, som garanterer syv kamper for hvert lag i undergruppekonkurransen. Etter en runde med gruppekamper vil de fire beste lagene fra hver undergruppe fortsette å kjempe om medaljer i kvartfinalen, mens de svakeste lagene i turneringen forlater den sterkeste divisjonen i fjor, med Slovenia og Ungarn i topp 16. neste år.