Tennisstjernen Zutphen Charlotte van Zonneveld vinner også turneringen i Norge

7. februar kl. 15.10Sport

ZUTPHEN / STAVANGER – Charlotte van Zonneveld vant ITF Juniors 5 sist lørdag i Stavanger, Norge. For det 17 år gamle tennistalentet fra Zutphen var dette den andre internasjonale suksessen på tre uker. I finalen ble Charlotte for sterk for franske Alyssa Reguer med 2-6 6-2 og 6-3.

Av Rudi Hoffman.

De Zutphense vant nylig ITF Juniors 5 Heiveld i Mechelen i Belgia. Denne suksessen har i stor grad styrket hans tillit til sine egne evner. På ITF Juniors 5 i Gent kom Charlotte til kvartfinale og Stavanger viste seg å være best av hele deltakergruppen.

Gratulerer Carlotta. Som for eksempel har du levd din tid og dine konkurranser i Norge?
«Det var veldig gøy. Det var første gang jeg flyr. Ganske spennende, men også en supermorsom opplevelse. Turneringen gikk veldig bra. Til tross for at jeg vant mange kamper i tredje sett, var jeg ikke sliten og følte meg fysisk sterkere. Under kampene der det ikke gikk så bra holdt jeg meg mentalt sterk og prøvde å gjøre så godt jeg kunne den gangen Nå kunne jeg bruke erfaringene fra tidligere kamper. Under turneringen hadde jeg også mye kontakt med mine tennistrener og min fysiske trener».

Finalen var virkelig spennende, ikke sant?
«Riktig. I det første settet måtte jeg fortsatt inn i det, men jeg var sikker på at det var der og jeg visste hva jeg måtte gjøre. Heldigvis lyktes jeg i det andre settet og det ga meg mer og mer selvtillit. Det tredje settet var veldig emosjonell og det gikk rett frem… Heldigvis klarte jeg å gjøre det avgjørende bruddet på 3-3 hvor jeg allerede hadde stengt hele settet og derfor forhindret jeg 4-3. Så ta med serven min og gå til 5-3. På 5-3 visste jeg at dette var øyeblikket og at jeg måtte være der nå. Etter mitt første ubrukte matchpoeng klarte jeg å ta det andre og jeg dro meg inn i kampen med en pause».

Charlotte van Zonneveld og faren Ad kom hjem søndag kveld. «Nå kan jeg virkelig glede meg over de siste tre ukene og to seire av turneringen. Jeg gleder meg til treningsøktene blir enda bedre, sier Charlotte. Denne og neste uke spiller Zutphense ingen turneringer. Så en serie på tre ITF Juniorer i Nederland venter på deg. Først i Haag og deretter to i Doorn er også tatt opp der for ITF Juniors 3 turneringer.De to andre er ITF Juniors 5 turneringer.

Edgarda Thornee

"Lidenskapelig spiller. Venn av dyr overalt. Generell alkoholevangelist. Banebryter for sosiale medier. Zombie-nerd."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.