Spania og Skottland sikrer siste etappe; Nok et tilbakeslag for Polen mot Moldova

I undergruppe A-kampen slo spanjolene Norge på bortebane med resultatet 1:0 (0:0).

Spania scoret det første målet etter 20 spilte minutter, men det ble underkjent på grunn av forsvaret. Gavi scoret vinnermålet mindre enn fire minutter ut i andre omgang.

Spania topper gruppe A med 15 poeng på seks kamper, etterfulgt av Skottland med like mange poeng, begge lag utenfor rekkevidde for resten av gruppen. Norge ligger på tredjeplass med ti poeng, Georgia har sju poeng, men Kypros er på null.

I gruppe E spilte imidlertid Polen uavgjort 1:1 (0:1) mot Moldova hjemme.

I første omgang ga Ion Nicolaescu Moldova ledelsen, men i andre omgang, etter åtte minutter, utlignet Karol Sviderski. I den siste kampen mellom de to lagene tapte gruppefavoritten Polen 2:3 for Moldova og i disse kampene mistet de praktisk talt sjansen til å kvalifisere seg til siste etappe.

I en annen gruppe E-kamp slo Tsjekkia Færøyene 1-0 (0-0) hjemme.

Vinnermålet for Tsjekkia ble scoret av Tomáš Souček, som nøyaktig utførte et straffespark i det 76. minutt.

Albania leder gruppe E med 13 poeng på seks kamper, Tsjekkia har 11 poeng, Polen har ti poeng på syv kamper, Moldova har ni poeng på seks kamper og Færøyene har ett poeng på syv kamper.

I mellomtiden, i gruppe I, vant Romania 4-0 (3-0) hjemme mot Andorra, som forble i mindretall på slutten av kampen.

Nikolae Stanču, Ianis Hagis og Razvan Marins scoret for vertene i første omgang, mens Florinel Coman scoret det fjerde målet i andre omgang.

I en annen undergruppe I-kamp reagerte imidlertid det sveitsiske landslaget og utlignet i de siste minuttene av ordinær tid. Sveitserne spilte uavgjort hjemme mot Hviterussland med stillingen 3:3 (1:0).

I første omgang ga Xherdan Shaqiri vertene ledelsen, men i andre omgang, etter mindre enn 16 minutter, utlignet Max Ebong.

I fortsettelsen av andre omgang scoret hviterusserne ytterligere to mål, scoret av Denis Polyakov og Dmitriy Antilevski. Sveitseren klarte å redusere med et presist skudd i det 89. minutt, da Manuel Akanji scoret, og Zeki Amduni sørget for 3-3 i det 90. minutt.

I gruppe I har Romania sanket 16 poeng på åtte kamper, Sveits har 15 poeng på syv kamper og Israel har vunnet 11 poeng på seks kamper. Kosovo har sju poeng på sju kamper, Hviterussland seks poeng på åtte kamper, mens Andorra har hentet to poeng.

Vinnerne av de to øverste plassene fra ti grupper går videre til finalen, mens ytterligere tre finaledeltakere vil bli avgjort i mars 2024 i «play-off»-kamper i ligaene A, B og C i Nations League.

EM vil finne sted i ti tyske byer fra 14. juni til 14. juli 2024.

Den nåværende europamesteren er Italia, som slo England i London-finalen på straffer i 2021.