Skiskytterlegenden Björndalen trekker seg fra storidretten

Sputnik/Scanpix

Den norske skiskytteren Ule Einars Bjerndalen har varslet at han avslutter sin profesjonelle idrettskarriere ved sesongslutt.

«Dette er min siste sesong,» sa den 44 år gamle norske skiskytteren. I tillegg sa Björndalen at han har hjerteproblemer, eller atrieflimmer, som har hindret ham i å forberede seg til denne sesongen.

Björndalen vant 13 olympiske medaljer i løpet av karrieren, åtte av dem gull. Videre vant han medaljer i verdensmesterskapet 45 ganger og vant der 20 ganger.

Den norske skiskytteren kvalifiserte seg ikke til starten ved OL i PyeongChang 2018 og hadde ikke den mest suksessrike sesongen før det. Totalt deltok han i seks OL i løpet av karrieren.

Björndalen debuterte i verdenscupen i 1993 og klarte å vinne 95 individuelle konkurranser i løpet av karrieren. En av disse seirene var på ski og de andre i skiskyting. Björndalen har vunnet seks Big Crystal Globes på verdenscuprankingen.

På den annen side har nåværende skiskytter-armatur og femdobbelt olympisk mester Martin Fourcade én verdenscupseier mer enn Björndalen.