Patricija Eidukas starter «Tour de Ski» med et utmerket resultat på sprinten

I kvalifiseringen fullførte Eiduka løypa på 1,4 kilometer på tre minutter og 2,78 sekunder og endte på 26. plass, og tapte med 11,30 sekunder til innehaveren av det beste resultatet, svenske Jonna Sundling.

Amerikanske Jessica Diggins var nest best i kvalifiseringen, 2,98 sekunder bak Sundling, mens den svenske langrennsløperen Lynn Swann endte 3,53 sekunder bak sin landsmann for å runde topp tre.

I sin kvartfinale kom Eiduka, som kom i mål på to minutter og 57,44 sekunder, på tredjeplass og tapte mot Svana, vinneren av de respektive kvartfinalene, med 1,01 sekunder.

Vinnerne av de to øverste plassene i hver skikategori og to andre «lucky losers» med de raskeste resultatene, inkludert Eiduka, tok seg til semifinalen. Den latviske friidrettsutøveren nådde semifinalen i en sprint for bare andre gang i karrieren.

I semifinalen kom imidlertid Eiduka på femteplass med en sluttid på to minutter og 53,8 sekunder, mens Svāna nok en gang var raskest, mot hvem den latviske utøveren tapte med 1,1 sekunder. To vinnere fra begge semifinalene og ytterligere to «lucky losers» kom til finalen.

I finalen i sprintrennet ble de to første plassene tatt av svenske langrennsløpere. Svāna kom først i mål, som var 0,07 sekunder foran sin landsmann Sundling, mens den norske friidrettsutøveren Kristine Parolas Skistad rundet topp tre.

I den generelle klassifiseringen tok den latviske atleten en tiendeplass, som er karrierens beste i sprintløp.

I finalen i herrenes sprintløp var raskest franskmannen Likas Chanav, som krysset målstreken på to minutter og 35,75 sekunder. Han ble fulgt av en annen representant for Frankrike, Gilles Chapaz, på andreplass, og tapte 0,22 sekunder, mens amerikanske Ben Ogden tapte 0,49 sekunder for å komme på tredjeplass.

Søndag løper utøverne ti kilometer i klassisk stil med egen start, mens mandag – første dag i 2024 – skal de konkurrere i 20 kilometer fristil.

3. og 4. januar i Davos går freestyle-sprint- og forfølgelsesrennene klassisk, mens 6. og 7. januar i Valdifjemme skal langrennsløperne konkurrere over distanser med fellesstart på 15 kilometer i klassisk og ti kilometer. i fristil.

I andre halvdel av januar avholdes etappene av verdenscupen på Oberhof-banen i Tyskland og i Goms-området i Sveits, og i februar vil konkurransen finne sted i Nord-Amerika – i byen Kenmore, Canada, og på banen til Minneapolis i USA. Utøverne vil deretter returnere til Europa, og fullføre etapper i Lahti (Finland), Oslo og Drammen (Norge), samt Fålun (Sverige) i mars.

Eidukas forrige sesong var den beste for en verdenscuputøver, hvor hun vant U-23-konkurransen. I januar, på «Tour de Ski»-løpsserien i Oberstdorf, vant han femteplass i 20 kilometer fristil, som er den høyeste plasseringen i latvisk skihistorie i verdenscuppen.