Skiskytteren Mise tar 13. plass i junior-VM

Norges Vbjerns Særum ble kåret til vinner av ti kilometeren lørdag, og slo Jakub Štrvecki fra Tsjekkia med 25,1 sekunder. Bronse ble vunnet av hviterussiske Dmitrijs Lazuskis, og tapte 31,5 sekunder til lederen.

Sorrow feilet totalt én gang på begge distansene, men begge hans følgere skjøt feilfritt.

Mise gjorde en feil på det første skuddet, og tapte 58,6 sekunder til lederen på det tidspunktet. I andre skuddlinje var latvieren ufeilbarlig og tapte drøyt 51 sekunder til lederen, og okkuperte 16. plass. På målstreken klarte Mises å overta tre andre rivaler, og avsluttet med 13. raskeste tid. Han tapte ett minutt og 15,7 sekunder til vinneren.

I mellomtiden var den andre representanten for Latvia, Balodis, feilfri i det første skuddet, men bommet på to mål i det andre, og var igjen to minutter og 27,6 sekunder bak nordmannen. Denne prestasjonen rangerte Balodi som nummer 73 av 104 utøvere som nådde målstreken.

På sprintdistansen på 7,5 kilometer bommet Ieva Puce på et mål som lå på skuddlinjen, la til tre stående «pudler» og endte på 70. plass blant 83 konkurrenter.

Uglen var fem minutter og 55,1 sekunder bak den russiske vinneren Anastasia Shevchenko, som skjøt feilfritt og tilbakela distansen på 23 minutter og 19,3 sekunder. Hun var 40,9 sekunder foran norske Åsni Skredi, som gjorde en feil på rangen, og 48,4 sekunder foran sølvvinneren på den individuelle distansen, bulgarske Milena Todorov, som la tre uslåtte mål på skuddlinjen.

Forfølgelsesløpet går i begge aldersklasser søndag, konkurransens siste dag. Kun Mise vant deltakelsesretten for juniorene, Renārs Birkentāls og Kirils Matjuhins vil være startende for juniorene, Sanita Buliņa og Inese Golubeva for de unge kvinnene.

LETA-byrået har allerede meldt at den latviske skiskytteren Birkentāls fredag ​​tok 28. plass i verdensmesterskapet for ungdom i Sveits over en distanse på 7,5 kilometer. I mellomtiden vant Matjuhin 51. plass, Nikita Kondrashov 78. og Imans Malina var den eneste av de 106 skiskytterne som begynte å ikke fullføre.

Blant latviske skiskyttere ble den høyeste plassen tatt av Sanita Buliņa, som ble rangert som nummer 48. Golubeva kom på 56. plass med ett tapt mål, Sandra Buliņa på 78. plass av 95 skiskyttere som endte med tre feil, men Liva Sahno fullførte ikke.

I dette ungdomsmesterskapet ble det høyeste resultatet oppnådd av Birkentāls, som tok en åttendeplass på den individuelle distansen på 12,5 kilometer søndag.