Carlsen forsvarer tittelen verdensmester i sjakk i hurtigspill; Gunina vinner blant kvinner

I «Open»-turneringen samlet Carlsen 16 poeng på 21 runder, feiret 12 seire og tapte én gang, og tapte mot franske Maxim Vachier-Lagrave med de svarte brikkene.

Siden 2006 har Carlsen blitt verdensmester i hurtigspillet for syvende gang, og forsvarte tittelen som ble vunnet i fjor i Astana.

Andre- og tredjeplasser ble vunnet av sjakkspillere som konkurrerte under FIDE-flagget. Daniils Dubovs, tredje ved verdensmesterskapet i 2016, ble nummer to med 15,5 poeng. Hun feiret 11 seire og led et nederlag i et sammenstøt med landsmannen Jana Nepomniaschia.

Vladislavs Artemjevs endte på tredjeplass med 15 poeng, og vant en medalje for første gang i denne konkurransen. Han feiret 11 seire, og startet turneringen med seks suksesser, men led tap i to kamper.

Fjerdeplassen ble tatt av Vachier-Lagrave med 14,5 poeng, mens fire andre sjakkspillere samlet 14 poeng hver, med Nepomniashchy på femteplass og Levon Aronian, den armenske sjakkspilleren som representerer USA, på sjuende.

206 sjakkspillere startet.

For kvinnene samlet Gunina 14 poeng på 17 runder i konkurransen for 118 utøvere. Han startet turneringen med syv seire, og avsluttet turneringen med 12 seire og tap for bronsemedaljevinneren Zhu Jiner fra Kina.

Russiskfødte Aleksandra Kosteniuk, som representerer Sveits, ble nummer to med 13,5 poeng, vant også 12 partier, men tapte mot mesteren og verdensmesteren i hurtigsjakk Anastasia Bodnaruk, som konkurrerte under FIDE-flagget.

Tredje med 12,5 poeng var Zhu, som også feiret 12 seire, men led fire tap.

Fjorårets vinner, Bibisara Asaubaeva fra Kasakhstan, ble nummer seks med 11 poeng.

Gunina ble mester for andre gang, og vant medaljer ved verdensmesterskapet i hurtigløp tre ganger til, Kostenuk tok andreplassen i 2021, men for Zhu er dette den første medaljen i denne konkurransen.

Det har allerede blitt rapportert at ved hurtigsjakk-VM i Samarkand i «Open»-turneringen, feiret Karlsen sin seier og forsvarte mestertittelen, mens Anastasija Bodnaruk, som konkurrerte under FIDE-flagget, ble vinneren av kvinnekonkurransen.

Latviske sjakkspillere deltok ikke i konkurransen.

I 1988, i den kanadiske byen St. John, var vinneren av det første uoffisielle verdensmesterskapet i hurtigspillet Mihail Tahl fra Riga.