Rastorgujev skyter som en snikskytter og tar tiendeplassen på verdenscupetappen over distansen 15 kilometer med delt start

Rastorgujev skjøt feilfritt i første skuddlinje og kom tilbake til banen på tiendeplass, men i andre skuddlinje ble han nummer 15. Selv i den andre liggende skuddlinjen stengte Rastorgujev alle målene, og kom tilbake til topp ti.

Da han ankom det første stående skuddet, hadde latvieren sklidd til 15. posisjon, men vellykket skyting av alle fem målene tillot ham å rykke opp til 11. plass, 34,4 sekunder bak lederen. I det siste skuddet endte Rastorgujev på 14. plass og skjøt alle målene for fjerde gang, og returnerte til banen på åttende plass.

Rastorgujev, som ble en av to skiskyttere fra denne konkurransen for å overleve uten straffeslag, tapte 58,9 sekunder til målstreken til den norske vinneren Juhannes Tingnes Be.

Etter de to første skuddene hadde franske Emilien Jaquelin 14 sekunders ledelse, men etter den tredje skuddstreken, der franskmannen gjorde en feil, ble Tarjei Bé leder. Etter den siste omskytingen steg Johannes Tingnes Bae til førsteplass, og kom i mål på 35 minutter og 0,1 sekunder.

Juhannes Däle, vinnerens landsmann, ble nummer to, tapte 14,6 sekunder, mens Tarjei Be tapte 21,8 sekunder og endte på tredjeplass.

I den samlede verdenscuprankingen, lagt til alle disipliner denne sesongen, er nordmannen Johannes Tingnes Bä leder med 484 poeng, mens Tarje Bä har 411 poeng. Rastorgujevs ligger på 22. plass med 147 poeng, mens Renārs Birkentals ligger på 66. plass med tre poeng.

Denne sesongen fant konkurransen i denne disiplinen sted i verdenscupen for første gang. Forrige sesong hadde han oppnådd 19. plass i Rupolding, niende i Östersund og 11. plass i Oslo, men ble nummer fem i verdensmesterskapet i Oberhof.

Rastorgujev oppnådde ett av de to beste resultatene i etappene av verdenscupen 2016/2017, nettopp på distansen med fellesstart. tok andreplassen i Oslo i sesongen av

Norges Vetle Shostad Kristiansen vant verdenscuppen i denne disiplinen i fjor, mens svenske Sebastian Samuelsson vant verdensmesterskapet.

Ifølge Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) klarte ikke Norges Sturla Holm Lægreid å stille på distansen med fellesstart i herrekonkurransen etter en ulykke med rifle. IBU-uttalelsen indikerer at hendelsen skjedde på hotellet før sprintkonkurransen, da Legrades rifle skjøt uventet, men ingen ble skadet.

I mellomtiden, i kvinnekonkurransen, tok den franske skiskytteren Justine Breza-Bouchet førsteplassen på 12,5 kilometer distansen med fellesstart, og feiret sin tredje seier på denne etappen.

Da hun kom inn i det siste skuddet, hadde Breza-Bouche en ledelse på 19,9 sekunder over den nærmeste konkurrenten, og etter å ha skutt alle mål, beholdt hun ledelsen. Han beholdt første posisjon til målstreken, og skjøt jevnt i alle fire skytebaner, tilbakelagt avstanden på 36 minutter og 4,6 sekunder.

Bak henne på andreplass står den svenske skiskytteren Elvira Eberga, som gjorde en feil på de to første skuddene og kom i mål 5,5 sekunder bak vinneren ved mål, mens andreplassens søster, Hanna Eberga, gjorde en feil på de to første skuddene. linjer, tapte mot vinneren med 10,6 sekunder og ble nummer tre.

For første gang i karrieren vant den franske friidrettsutøveren tre individuelle distanser i én etappe av verdenscupen. Hun var først på sprinten torsdag, men var også vellykket i jakten på lørdag.

Breza-Buché rykket opp til førsteplass på den samlede verdenscuprankingen med 427 poeng, ti poeng foran norske Ingrid Lannmark Tandrevoll.

Baiba Bendika stiller i IBU-cupen denne uken av treningsgrunner, Sanita Buliņa går glipp av andre etappe på rad på grunn av sykdom, men i torsdagens sprintløp oppnådde Annija Keita Sabule og Sandra Buliņa henholdsvis 79. og 82. plass, og kvalifiserer seg ikke til forfølgelse og ikke gå inn på fellesstartdistansen.

Det er ni runder i verdenscupserien denne sesongen, med krystallkulene delt ut i midten av mars på Canadas Kenmore-krets. Neste etappe vil finne sted den første uken i januar på den tyske Oberhof-banen.

Verdensmesterskapet finner sted i Nove Mesto fra 7. til 18. februar, mens EM finner sted fra 21. til 28. januar på den slovakiske banen Osrbl.