«Riga» FC kjemper om uavgjort med portugisiske «Gil Vicente» i Football Conference League-kvalifiseringskampen / Artikkel

Returkampen finner sted neste uke i Portugal, hvor vinneren kommer til sluttspillet på to kamper.

Hjemmelaget tok ledelsen i det 17. minutt av kampen, da Duglaš Aureliu fikk ballen fra høyre etter en pasning fra Mikaëls Soisalo og slo den på nettet – 1:0. Hrvoje Babecs bommet så vidt på målet da omgangen gikk, men like etterpå, på slutten av det andre feltet, nøytraliserte Riga-laget motstandernes angrep i sekstenmeteren.

I starten av andre omgang kaster Fran Navarro ballen like ved siden av målet fra kloss hold og misser muligheten til å score 1:1. Gjestene dominerte og på 62′ fortsatt utligningen, traff Juan Boselli målet fra omtrent 16 meter.

Midt i de siste ti minuttene av ordinær tid, etter et innlegg inn i 16-meteren, truet Yurii Kendish motstanderens mål. I det 90. minutt falt folket i Riga på kontringen, på slutten som Ali Alipurs traff døren farlig, men Nils Puriņš hindret motstanderen i å nå 2:1.

Kampen ble deltatt av 7100 tilskuere, ny rekord for «Riga».

I første runde slo Riga den irske klubben «Derry City» 4-0 i summen av to kamper, og scoret to mål både hjemme og borte. I andre runde ble «Ružomberok»-spillere fra Slovakia beseiret 3:0 borte og 2:1 hjemme. I mellomtiden går den portugisiske klubben, som debuterte i Champions Cup, med i konkurransen fra tredje runde.

Fotballspillerne «Riga» ligger på tredjeplass i den latviske ligaen, mens den portugisiske klubben ennå ikke har startet den nye sesongen.

«Riga» feiret seire i de siste fem kampene i Conference Cup og det latviske mesterskapet, og vant den siste mot den slovakiske klubben.

«Gil Vicente» spilte tre testkamper de siste to ukene, og slo den portugisiske andreligaklubben «Penafiel» 2-0, spilte 1-1 med en annen klubb i denne ligaen – Tondela, som tapte i den portugisiske supercupen, og beseiret «Vizela»-enheten i toppflyvningen 3-2.

Returkampen spilles i Portugal 11. august, men laget som vinner summen av de to kampene vil konkurrere i «play off»-gruppen mot vinnerne av det nederlandske laget Alkmaar AZ og Skottland Dundee «United».

I denne fasen av turneringen vil Latvia også være representert av det latviske mesterlaget RFS, som skal spille sin første kamp på torsdag mot Paolas maltesiske lag «Hibernians», vinnerne av denne duellen møter «Linfield» fra Nord-Irland eller » Zürich «fra Sveits i» play off «runden.

Deltakelsen i Conference League endte i andre runde av de latviske toerne «Valmiera» og «Liepāja».

UEFA Conference League er den tredje klubbkonkurransen i Europa, etter Champions League og Europa League. I mai, i Tirana, ble det italienske laget «AS Roma» kåret til turneringens første mester.