RFS beseirer de maltesiske fotballspillerne «Hibernians» og fortsetter kampen i Conference League / Artikkel

Selv om det har vært veldig varmt på Malta i det siste, regnet det godt på kampdagen, noe som avkjølte varmen, og denne gangen kan ikke slappheten eller trøttheten tilskrives den intense varmen. Starten på kampen var ganske kaotisk, begge lag skapte farlige øyeblikk fra tid til annen, men keeperne til begge lag jobbet perfekt på mål.

I det 44. minutt av første omgang hadde RFS en stor mulighet: et straffespark, vellykket utført av Petrs Mareš. Stillingen på resultattavla var 1-0 i favør RFS. Fans av «Hibernians», som på Malta er kjent som lite fredelige fans likte tydeligvis ikke dette, og glass og flasker begynte å fly på banen.

I det 70. spilleminuttet ble intrigen fornyet: malteserne begynte å synge og applaudere på tribunen, men RFS-fansen var litt roligere, fordi stillingen på resultattavlen var 1:1. Zachary Grech har scoret en straffe.

I det 78. minutt gjorde «Hibernians»-keeper Ibrahims Kone en alvorlig feil, som gjorde at RFS kunne score et mål – Andrejs Iličs sendte ballen i et tomt mål. Resultatet ble 2: 1, og brakte RFS nærmere neste etappe av Conference League. Og i det 85. minutt ble det klart at malteserne har mindre og mindre håp om seier: Ilic scoret sitt andre mål i kampen, og stillingen på resultattavla var allerede 3:1.

I den første kampen for en uke siden spilte RFS og «Hibernians» uavgjort 1:1. I neste kvalifiseringsrunde, som blir det siste hinderet på veien til hovedturneringen, møter vinnerne den nordirske klubben «Linfield» Belfast, som tapte 0-5 for sveitsiske «Zürich» i summen av to kamper.

RFS spilte uavgjort 2-2 i dobbeltkonfrontasjonen med den finske klubben Helsinki HJK i første runde av UEFA Champions League-kvalifiseringskampene, men pådro seg en straff etter kampen for å kvalifisere seg til Conference League.

Conference League er den tredje mest prestisjefylte klubbturneringen til Union of European Football Federations (UEFA) etter Champions League og Europa League.