Rastorgujev avslutter på 12. plass verdenscupetappen over distansen 15 kilometer med fellesstart

Seieren ble vunnet av nordmannen Vetle Shostads Kristiansen, som bare gjorde en feil i det andre skuddet, kom i mål etter 35 minutter og 51,4 sekunder.

Vinnerens landsmann Johannes Dahl-Sevdahl tok andreplassen, tapte 10,7 sekunder til Kristiansen, mens en annen representant for Norge, Vebjørn Særum, tok tredjeplassen, og tapte 14 sekunder fra sitt beste resultat.

På fronten pådro Rastorgujev en straff på én runde og kom tilbake til banen på 27. plass, og tapte mindre enn 40 sekunder til lederen. I det andre skuddet stengte han imidlertid alle skivene og steg til 18. plass.

I den tredje banen tjente den latviske atleten to strafferunder på slutten, hvoretter han falt til 21. plass. På den siste skuddlinjen skjøt imidlertid Rastorgujev upåklagelig, og returnerte til banen på 12. plass.

På målstreken tapte Rastorgujev ett minutt og 6,5 sekunder til vinneren og var litt over tre sekunder unna å komme inn blant de ti beste.

På den generelle verdenscuprankingen, lagt til alle disiplinene, er de seks første plassene besatt av nordmennene: Leder er Johannes Tingnes Bä med 806 poeng, Dahl-Sevdal med 714 poeng og broren Tarje Bä med 708 poeng. Rastorgujevs er 18. med 280 poeng, mens Renārs Birkentāls ligger på 55. plass med 33 poeng.

I sesongens første fellesstartsløp fikk Rastorgujev en perfekt start i Lenzerheide og endte på en tiendeplass, men hele pallen ble okkupert av nordmennene, med Johannes Tingnes Bä som feiret seieren. Det var i massestartrennet Rastorgujev klarte å ta en av de to medaljene i individuelle verdenscuprenn: i 2016/2017 i Oslo ble han nummer to i denne disiplinen.

Søndag klokken 15.45 deltar kvinnene på 12,5 kilometer med fellesstart, men uten latviske representanter.

Europamesterskapet arrangeres fra 21. til 28. januar på den slovakiske banen til Osrblí, fra 7. til 18. februar i den tsjekkiske byen Nove Mesto verdensmesterskapet, mens neste etappe av verdenscupen finner sted i Oslo mellom februar og kl. mars.

Det er ni runder i verdenscupserien denne sesongen, med krystallkulene delt ut i midten av mars på Canadas Kenmore-krets.