Kenyanerne triumferer i verdensmesterskapet i Riga, alle feirer løpefestivalen. De lyseste øyeblikkene / Artikkel

Det latviske mesterskapet vil gå over i historien med to verdensrekorder over distansen, holdt av amerikaneren Hobbs Kessler og etiopieren Diribe Veltedzi.

I elitearrangementer vant kenyanske friidrettsutøvere både halvmaraton for kvinner og menn, samt 5 km for kvinner. To gullmedaljer ble tjent av etiopiske løpere og en tittel gikk til USA. Kenya var imidlertid også skuffet, da mesterskapets største stjerne, Faith Kipyegon, forble uten gullmedalje.

Mileløp for menn

For første gang under verdensmesterskapet ble det delt ut medaljer utenfor stadion i milløpet, der Kessler fikk gullmedaljen og verdensrekordholderens laurbær ved å komme i mål på tre minutter, 56,13 sekunder. For første gang i den korte historien til verdensrekordmila utenfor stadion ble det registrert et resultat under fire minutter.

Kvinners milløp

I kvinnenes milløp kom Velteji i mål på fire minutter og 20,98 sekunder, en verdensrekord for individuelle løp for kvinner. Ansett som hovedfavoritten var Kipyegon lenge løpsleder, men ble nummer tre og tok til takke med bronse.

Ankomst til halvmaraton for menn

På halvmaraton, som er en langvarig klassisk distanse i verdensmesterskapet i løping utenfor stadion, var dominansen til kenyanerne tydelig. Kenyanske løpere erobret alle pallene for både menn og kvinner. Sabastjans Kimaru Zāvs var raskest blant mennene med et utmerket resultat på 59 minutter og 10 sekunder.

Ankomst til kvinnenes halvmaraton

Peres Jepchirchir (1.07:25) ble i stedet tre ganger verdensmester på halvmaraton for kvinner.

Ankomst til kvinnenes 5 km-løp

I løpet av 5 km vant imidlertid Beatrice Čebeta gull for Kenya på gatene i Riga (14.35). Etiopias Hagoss Gebrivets var raskest på 5 km-distansen for menn (12:59).

Ankomst til menns 5 km løp

Latvias eliteløpere konkurrerte over alle distanser og konkurrerte ikke om topplasseringene, men etter målgang var de fornøyde både med muligheten til å konkurrere med de beste i verden og med den festlige atmosfæren, spesielt kjent for hovedstadens gater. .

Den latviske rekorden på 5 km for menn falt, der Uģis Jocis endte på 37. plass etter 14 minutter og 14 sekunder.

I elitekonkurransen konkurrerte både kvinner og menn i et løp på én mil, en 5K-distanse og en halvmaraton, og delte dermed totalt seks sett med medaljer.

Med debuten av verdensmesterskapet ble et nytt konsept introdusert som gjør konkurransen ikke bare til en konkurransearena for de beste utøverne, men som samtidig tar sikte på å involvere fritids- og søndagsløpere, som deltar i massestartene og ved ankomst, alle mottar en minnemedalje.

Totalt meldte 13 334 løpere fra mer enn 100 land seg til mesterskapet. I elitekonkurransen kjempet 332 løpere om verdenstitler over tre distanser.

Barnas løpedag fant sted lørdag på Frihetsmonumentet, med arrangørenes mål om å introdusere og styrke løpingen som et sted for inkluderende og svært enkel disiplin i livsstilen til de nye generasjonene. Over tre tusen unge deltakere prøvde seg på barnas dag på avstand.