Golovkovs «hat-trick», latviske hockeyspillere slo Norge i et fruktbart møte

Det latviske hockeylaget slo Norge 6:3 (2:1, 2:2, 2:0) i den første kampen i testturneringen i Trondheim torsdag. Georgs Golovkovs markerte seg med tre mål eller et «hat-trick», som det var hans første landskampsmål for.

Deniss Smirnovs, Renārs Krastenbergs og nykommeren Daniels Goršānovs scoret også mål for det latviske landslaget. Golovkov ble kåret til den beste spilleren på landslaget i denne kampen, som også la en assist til de tre scorede målene.

Begge lag spilte stormfulle første to-tredjedeler, og scoret totalt syv mål. Golovkov åpnet scoringen av kampen i det tredje minuttet, men Smirnov doblet ledelsen på slutten av første periode. Riktignok trengte nordmennene bare 49 sekunder for å spille én puck.

Allerede i den andre tredjedelen tok Latvia ledelsen to ganger med tomålsledelse, men hver gang svarte Norge raskt med en puck. Latverne klarte å bryte kampen i sluttfasen, da Golovkovs og Goršanovs åpnet døren for hjemmelaget, mens Norge ikke klarte å slå Latvias internasjonale keeper Āriks Vītolas.

Latvia skal også konkurrere med nordmennene i neste års verdensmesterskap.

Spissen Lauris Dārziņš, som avsluttet karrieren på landslaget, debuterte i denne kampen som assistenttrener Harijas Vītoliņš, finske spesialisten Peteri Nummelins.

Allerede fredag ​​spiller det latviske landslaget den andre og siste kampen i denne prøveturneringen, mot Danmark.

Delphi-portalen tilbyr en detaljert direktesending av teksten til Latvia-Norge-kampen.

Prøvespill i hockey: Norge – Latvia

Forfatteren av «hat-tricket» Golovkovs ble kåret til den beste spilleren på det latviske landslaget.

Kampen er over: Latvia vant 6:3.

De to siste minuttene av ordinær tid har begynt.

Det latviske landslaget er i mindretall, Krastenberg må gå på benken avvist. Vītols spiller flott i mål, og de latviske forsvarsspillerne er også fine. En stund nå har ikke tempoet i hockey vært så høyt som før.

Krastenbergs løper alene mot hjemmekeeperen, men scorer ikke, selv Dzierkals klarer ikke å omsette den returpucken til mål.

Latvia gjør 6:3 i det 44. minutt. Fyrverkeriet fortsatte i det latviske landslagets prestasjon: Daniels Goršanovs scoret et mål fra blålinjen med et kraftig skudd, som markerte hans første mål på debuten for landslaget.

5:3 – «hat-trick» for Golovkov! I det 43. minutt tok det latviske landslaget igjen ledelsen med to mål. Golovkov, etter å ha mottatt en pasning, skynder seg veldig raskt til målet fra kanten og scorer sitt tredje mål i kampen.

Tredje periode har begynt. Latvia starter med flertallet.

Den andre tredjedelen er over! På slutten av perioden vinner det latviske landslaget nok en gang flertallet – reglene ble brutt mot Golovkov. Det mislykkes og den siste tredjedelen starter med et halvt minutts flertall.

Norge reduserer nok en gang poengforskjellen til et minimum – 3:4, Sander Engebraten scorer i det 36. minutt, og sender pucken over målstolpen. Darel Dukurs fikk også avslag tidligere, så Latvia spilte tre mot fem.

I det 35. minutt havnet det latviske landslaget i mindretall igjen: Harijs Brants tjente to minutter på straffemerket.

Midtveis i andre omgang gikk initiativet over til det norske laget. Vertene har mer kontroll over pucken og skaper til og med et par farlige øyeblikk, men så langt uten hell.

Krastenbergs utfører stort sett et meget nøyaktig håndleddskudd og sørget for 4:2 i det 28. minutt. Høy produktivitet de første 30 minuttene.

Det latviske landslaget har en annen mulighet i flertallskampen: Nordmennene brøt reglene mot Dana Ločmeli.

I det 26. minutt reddet Vītols Latvia fra et mål tapt i den norske kontringen, umiddelbart etter en god sjanse med gjestene, men resultatet forble uendret.

Nordmennene reduserer nok en gang forskjellen i resultatet til et minimum – 2:3 i det 24. minutt av kampen. De fleste av de latviske hockeyspillerne taper kampen foran mål, hvorfra Vols kaster pucken i mål, og scoret også sitt andre mål i kampen.

Latvia får også et avslag for en høy stokk: Oskars Lapinskis blir sendt til benken.

Latvia leder 3:1 – Golovkovs scoret sitt andre mål i det 23. minutt, som ble funnet av Renārs Krastenbergs alene med en flott pasning.

Allerede i det første minuttet av andre periode fikk Norge nok et avslag: en kjepp hevet høyt mot Mārtiņas Dzierkals.

Andre periode har begynt!

Den første tredjedelen er over. Selv om kampen startet med at Latvia ledet, tok nordmennene ledelsen på slutten av første periode.

Norge henter inn et mål i det 18. minutt – 1:2. Rask bytte fra forsvar til angrep, og Eskil Vold overrasker Vytola med et kraftig håndleddsslag.

Latvia doblet ledelsen i det 17. minutt – 2:0. Toppscorer – Deniss Smirnovs, som er den sprekeste foran mål.

Det latviske landslaget møter også andre minoritet i denne kampen. Norge har riktignok hatt flere store sjanser, men keeper Eriks Vitols er utmerket i mål, og redder siden fra tap et par ganger. Ved utgangen av det norske flertallet får enhetene gjensidig avvisning.

I det niende minuttet bryter nok en minoritet for det latviske landslaget – Kristofers Bindulis reglene.

I undertal har det latviske landslaget en stor sjanse til å score mål – Dzierkals holder pucken litt for lenge, forsvareren blokkerer skuddet. Norge bruker ikke flertallet.

I det niende minuttet er det latviske landslaget i mindretall. Avslag til Denis Smirnov.

Latvia åpner scoringen i det tredje minuttet – Georgs Golovkovs scorer de fleste målene! I prestasjonene til det latviske landslaget er flertallet aggressive og fulle av skudd, etter kamp foran mål sender Golovkov pucken i mål fra den tafatte siden av pinnen nær mål. Siden avslaget er på 2+2 minutter, har Latvia fortsatt flertall

Det latviske landslaget viser en aggressiv prestasjon i de første minuttene, og gjør et veldig farlig skudd fra blålinjen. I det andre minuttet brytes reglene mot Patrik Zassuv: dommerne behandler en høyt løftet kjepp. Latvia har muligheten til å spille umiddelbart i det meste av de fire minuttene.

Spillet har startet! Smirnov vinner den første banen.

Latvisk landslagstrener Harijas Vītoliņš vil ha den tidligere internasjonale spissen Lauris Dārziņš og finnen Peteri Nummelins som assistenter i denne turneringen. https://www.delfi.lv/article.php?id=54918722

Kapteinen for det latviske landslaget og det mest oppsiktsvekkende navnet på laget i denne turneringen er spiss Mārtiņš Dzierkals.https://www.delfi.lv/article.php?id=54923632