FOTO ⟩ Amerikanere spiller nordmenn; Slovakia er det siste som går inn i kvartfinalen

Sveits tok førsteplassen i Helsinki-gruppen med 20 poeng, mens Tyskland tok andreplassen med 16 poeng. Canada, som har spilt seks kamper, samt Slovakia og Danmark, som har spilt syv kamper, har 12 poeng hver. Frankrike fikk fem poeng, men Kasakhstan avsluttet allerede mesterskapet med tre poeng og Italia med ett poeng.

USA beseiret Norge 4:2 (2:0, 1:1, 1:1) i gruppe B-kamp.

Det er allerede kjent at det blir en duell mellom USA og Sveits i kvartfinalen.

Halvveis i det åttende minuttet hadde Ryan Hartman og Matthew Boldy sørget for 2-0 for USA. Etter første periode erstattet Strauss Mann Jeremy Swayman i mål.

Andreas Martinsen hentet inn et mål i det 23. minutt, men i det 29. minutt gjenopprettet Ben Myers tomålsledelsen for USA – 3:1. I det andre minuttet av tredje periode reduserte Daniel Roxett igjen ledelsen til amerikanerne, men i siste minutt av ordinær tid kastet Sean Ferrell pucken i tomt mål – 4:2.

I dagens første kamp i gruppe B tapte Latvia mot Sverige 0:1 (0:0, 0:1, 0:0), og kvalifiserte seg ikke til sluttspillet.

Finland og Tsjekkia møtes i Tammerfors klokken 20.20, denne kampen sendes direkte på TV-kanalen «360TV hockey».

I gruppe B, etter syv kamper, leder Sverige med 18 poeng, Finland har 16 poeng på seks kamper, og Tsjekkia og USA har scoret 13 hver. Latvia kom bak topp fire med åtte poeng på sju kamper, Østerrike scoret sju, Norge fulgte med fem poeng, mens Storbritannia fikk ett poeng på syv dueller.

De 16 deltakende lagene i turneringen er delt inn i to grupper, med åtte lag hver, som garanterer syv kamper for hvert lag i undergruppekonkurransen. Etter en runde med gruppekamper vil de fire beste lagene fra hver undergruppe fortsette kampen om medaljer i kvartfinalen, men de svakere lagene i turneringen forlater den sterkere divisjonen, i motsetning til i fjor, og i år neste Slovenia og Ungarn vil være blant de 16 beste i stedet.

VM 2022 finner sted i Finland frem til 29. mai.