Det tsjekkiske og slovakiske landslaget vinner verdenscuppen

I gruppe B, der det latviske landslaget spiller, slo Tsjekkia Norge 4:1 (1:0, 1:0, 2:1) i Tammerfors.

Tsjekkerne scoret sine tre første mål etter de norske bruddene. I det syvende minuttet scoret David Pastrņāks flertallet, og i det 23. minutt – Jakubs Vrana. 3: 0 I det 48. sekundet av siste periode scoret Pastrņāks med et frispark.

Norge scoret i det 45. minutt, da Ludwig Hof var i flertall.

Knappe halvannet minutt før kampslutt kastet Roman Cervenka den fjerde pucken i Norges tomme mål.

Pastrņāks scoret tre (2 + 1) poeng i denne kampen, men Červenk (1 + 1) og David Krejči (0 + 2) har vunnet to hver.

Karel Vejmelka spratt 21 mål på mål, men den norske målvakten Junass Arntsen klarte 28 av de 31 skuddene.

Det har allerede blitt rapportert at i andre kamper i denne gruppen slo Finland Østerrike med 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) og USA med 3:2 (1:1. , 1:0, 0:1). 1:0) beseiret Sverige.

I gruppe B er lederen med 16 poeng på seks kamper Finland, fulgt av Sverige med 12 poeng på fem kamper og USA og Tsjekkia med ti poeng. De blir fulgt av Latvia og Norge med fem poeng på fem kamper, Østerrike har fire poeng på seks kamper, mens Storbritannia har oppnådd ett poeng på fem kamper.

Søndag spiller Latvia for første gang verdensmesterskapet mot britiske hockeyspillere, men gruppeturneringen avsluttes med kamp mot Sverige tirsdag.

I mellomtiden, i gruppe A i Helsinki, slo Slovakia Italia 3: 1 (2: 0, 0: 0, 1: 1),

Mikhail Kristof og Adam Sikora utnevnte slovakene til å lede i den første perioden.

I det 35. minutt tok flertallet av italienerne tilbake et mål med et skudd fra Aleksa Trivellato, men midt i perioden fikk Alex Tamāši flertall på 3:1.

Jurajs Slafkovskis og Tomāšs Tatars samlet to assist i denne kampen, men Adam Hūska blokkerte 16 skudd på mål.

Den italienske målvakten Andreas Bernard klarte 31 av de 34 skuddene.

I dagens første kamper spilte Sveits mot Canada 6:3 (3:3, 1:0, 2:0) og Danmark slo Frankrike 3:0 (1:0, 1:0, 1:0).

I Helsinki-gruppen har Sveits 15 poeng på fem runder, Canada og Tyskland har 12 poeng. Danmark har ni poeng på fem kamper og Slovakia seks poeng. Frankrike har fem poeng, Italia har ett poeng på seks kamper, men Kasakhstan er der fortsatt.

Etter den russiske invasjonen av Ukraina suspenderte Det internasjonale hockeyforbundet (IIHF) alle russiske og hviterussiske lag og klubber fra konkurranser organisert av IIHF. Russland og Hviterussland vil bli erstattet av Frankrike og Østerrike, som er rangert som det høyeste utvalget av land som ikke bør spille i toppklassen.

De 16 lagene som deltar i turneringen er delt inn i to grupper, åtte enheter hver, som garanterer syv kamper for hvert lag i undergruppekonkurransen. Etter en runde med gruppekamper vil de fire beste lagene fra hver undergruppe fortsette å kjempe om medaljer i kvartfinalen, mens de svakeste lagene i turneringen forlater den sterkeste divisjonen i fjor, med Slovenia og Ungarn i topp 16. neste år.