Det latviske volleyballlaget oppnår sin første suksess under ledelse av Gogol i testkampen / artikkelen

Kristaps Šmits mottok prisen for beste spiller for Latvia.

Etter kampen sa Schmidt at det var feil, men han klarte å «slå ned» motstanderne.

Schmidts kommentar etter kampen

Latverne startet første sett overbevisende og fikk raskt en ledelse på flere poeng. Etter ett minutts pause fra nordmennene ble ikke hjemmelagets dominans stoppet, gapet nådde syv poeng. På slutten av settet kom nordmennene litt nærmere, men Latvia vant 25:21.

I starten av det andre settet fikk Latvia umiddelbart en fem poengs ledelse, og alt tydet på at kampen ville fortsette som vanlig, men nordmennene tok ledelsen for første gang på slutten av settet (16:15) . Gjestene var også bedre på slutten, og vant det andre settet.

Latverne startet også tredje sett bedre, men nordmennene klarte å reagere og til og med ta ledelsen. I andre halvdel av settet vekslet lagene med tøylene, latvierne var til slutt overlegne.

Kommentaren til assistenttrener Austra Stahl etter tredje sett

I det fjerde settet kontrollerte vertene selvsikkert fremdriften i kampen til seier.

Intervju med assistenttrener Austri Stahl før kampen

Begge lag skal konkurrere igjen onsdag.

Det er allerede meldt at det latviske landslaget torsdag tapte 0-3 (19:25, 20:25, 16:25) for det ukrainske laget ledet av Uģ Krastiņš.

3. august starter det latviske landslaget kvalifiseringsturneringen til EM med bortekamp mot Østerrike. 6. august, i Valmiera, er imidlertid det latviske landslaget vertskap for Finland. Latverne spiller borte med det finske landslaget 17. august, og turneringen avsluttes 21. august med kamp mot Østerrike, som spilles i Jelgava.