Det latviske laget er tvunget til å endre sammensetning; verdensmesterskapet i skiskyting begynner med 19. plass i mixed stafett

Gullprisene ble vunnet av den franske kvartetten, bestående av Eric Perot, Canten Fillon-Mayet, Justine Brezat-Bouchet og Gilles Simon. Frankrike tok ledelsen på tredje etappe, da Breza-Bouchet var selvsikkert raskest på siste runde og var den første som ga stafettpinnen til Simone.

Andreplassen ble vunnet av det norske laget og tredjeplassen av Sverige. I siste runde tapte svenske Elvira Eberja tid da hun brukte to reservepatroner for å lukke alle målene, men på siste omgang tok hun tilbake tredjeplassen, foran sveitsiske Amy Baserga.

Frankrike fullførte en strafferunde og brukte ni reserverunder, og kom i mål på én time, ni minutter og 24,4 sekunder. De norske utøverne tok åtte reservepatroner og tapte 45,2 sekunder, mens Sverige brukte ytterligere to patroner og var ytterligere 16,5 sekunder tregere.

Latvia tok én runde med straffer, brukte 12 ekstra runder og tapte mer enn syv minutter mot vinneren.

Birkenthal brukte to reservepatroner i gulvskuddet og kom tilbake til banen på 21. plass, et halvt minutt bak lederen, men etter det stående skuddet, der det ble brukt en ekstra patron, ble gapet doblet. Latvieren startet som nummer 18 på banen, og da stafettpinnen ble gitt til Misem hadde han steget til 13. plass, mindre enn halvannet minutt bak lederne.

Mise brukte to reservepatroner i det første skuddet og endte på 17. plass, men han skjøt raskt og nøyaktig mens han sto, noe som gjorde at han kunne bevege seg opp i posisjonen. Skiskyttere fra Litauen, Estland og Latvia gikk sammen på ski fra 13. til 15. plass ved stafettoverføringspunktet.

Bendika avsluttet gulvskuddet på 12. plass, brukte en ekstra patron og beholdt denne posisjonen selv når han kom tilbake til banen. Cēsniece kom nær 11. plass, men etter et settskudd ble det nødvendig med en strafferunde, noe som gjorde at hun rykket ned til 15. plass. Sabule mottok stafettpinnen på 12. plass

Sabule gikk på ski i 16. posisjon mens han skjøt liggende, brukte en reservepatron og endret ikke posisjon. På vei til neste skuddlinje falt latvieren ytterligere to plasser, brukte ytterligere to patroner i det stående skuddet og ble rangert som 18. selv da han startet den siste runden. En moldovisk atlet passerte ham på ski.

Av 25 deltakere ble tre forbigått med en runde.

Opprinnelig var det planlagt at den fjerde etappen skulle fremføres av Sanita Buliņa, men på grunn av sykdom kunne hun ikke gå på banen og Sabule ble annonsert i hennes sted.

Denne sesongen har det allerede vært to blandede stafetter i verdenscuprenn, der det latviske laget klarte å oppnå det beste resultatet i første etappe av verdenscuppen i Estešund, og endte på 17. plass, mens det for drøyt to uker siden var i Antholc den latviske kvartetten avsluttet mixed stafett på 23. plass.

I fjor, i mesterskapet, dekket det latviske laget halve distansen og ble forbigått med én runde, og inntok den nest siste, 25. plassen, men den norske kvartetten ble mestere.

I fortsettelsen av verdensmesterskapet, etter en fridag, avholdes det sprint fredag ​​og lørdag og forfølgelse søndag. Medaljesett på individuell distanse, blandet stafett, stafett og fellesstartsløp deles ut neste uke.

Ytterligere fire etapper av verdenscupen er planlagt for resten av sesongen, hvorav den neste vil finne sted i Oslo mellom februar og mars.