Canada slo Slovakia i hockey-VM

Canada spilte Slovakia 5:1 (1:1, 2:0, 2:0) i gruppe A.

I det 11. minutt ga Edam Laurijs Canada ledelsen, men slovakene spilte flertall i det 13. minutt, da Samuel Takac var nøyaktig – 1:1.

I likhet med forløpet av den latvisk-norske brytingen ble denne kampen preget av avslaget i starten av andre tredjedel. I det 24. minutt fikk slovakiske Mislav Rosandič en 2 + 2 minutters blokkering for en farlig kamp med høy stokk.

I det 27. minutt ble de to andre minuttene av kampen konvertert av Pierre Lick til Dibua – 2:1 i favør av Canada.

Canadierne nådde 3:1 i det 36. minutt da de scoret sitt andre mål i Dibua-kampen – 3:1.

4:1 I det 42. minutt vant Coulill Sylinger og i det 52. minutt scoret Morgens Gickey 5:1.

Frankrike og Tyskland går ut i gatene i gruppe A klokken 20.20. Spillet vil være tilgjengelig på Latvian Television Channel 7 (LTV7).

I gruppe A er ni poeng fra tre kamper for Canada, seks poeng fra to kamper – for Sveits, tre poeng fra to kamper for Danmark, Frankrike, Tyskland og tre poeng – for Slovakia. Kasakhstan og Italia står uten poeng, med to dueller bak seg.

Det har allerede blitt rapportert at Latvia i gruppe B slo Norge med 3:2.
Rodrigo Ābols, Nikolajs Jelisejevs og Roberts Bukarts scoret målet for det latviske landslaget.

Finland og Sverige leder undergruppe B med seks poeng på to kamper. Tredjeplassen med fem poeng er okkupert av USA, Tsjekkia har tre poeng på to kamper og Latvia har tre poeng.

Norge fikk to poeng på tre kamper og Storbritannia og Østerrike to poeng på to kamper.

Finland og USA konkurrerer i denne gruppen mandag klokken 20.20. Kampen sendes på 360 TV Hockey.

Etter den russiske invasjonen av Ukraina suspenderte Det internasjonale hockeyforbundet (IIHF) alle russiske og hviterussiske lag og klubber fra konkurranser organisert av IIHF. Russland og Hviterussland vil bli erstattet av Frankrike og Østerrike, som er rangert som det høyeste utvalget av land som ikke bør spille i toppklassen.

De 16 lagene som deltar i turneringen er delt inn i to grupper, åtte enheter hver, som garanterer syv kamper for hvert lag i undergruppekonkurransen. Etter en runde med gruppekamper vil de fire beste lagene fra hver undergruppe fortsette å kjempe om medaljer i kvartfinalen, mens de svakeste lagene i turneringen forlater den sterkeste divisjonen i fjor, med Slovenia og Ungarn i topp 16. neste år.

VM 2022 i Finland finner sted fra 13. til 29. mai.