BILDER OG VIDEO⟩ Latvia tar storseier over Norge i tøff kamp – Hockey 2022 – Apollo.lv – Sport

Vendepunktet kom i det 27. minutt, da Matthias Treteness først fikk en to-minutters straffe for å holde hånden hans, men under den suspenderte straffen ble Richard Buchart slått ned av Hof fra en brytingsteknikk, som var hans tredje gang på straffebenk i kampen.

Hof ble ikke lenge på benken, for etter å ha sett dommernes videorepris, ble kampteknikken evaluert med 5 + 20 minutter med straff og avvisning til slutten av kampen, med Hof som gikk inn i garderoben og Latvia fikk han. et stort flertall på to minutter og tre minutters flertall fra fem til fire. Nordmenns.

Selv om det ikke var mulig å holde pucken i sonen, tok det bare 27 sekunder å komme til 2:1. Etter at Jānis Jaks og Balcers pasninger sendte Nikolajs Jelisejevs pucken i øvre høyre hjørne av målet etter et skudd fra høyre – 2:1.

Det andre målet ble ikke scoret i flertall, men etter 33 minutters spill kastet Robert Bukart, etter å ha passert Sanda Smona og Kristaps Sotnieks, målet i venstre hjørne og slo øvre venstre hjørne – 3:1. Den norske målvakten hadde begynte allerede å bevege seg til det motsatte hjørnet av målet, men sikten foran ham ble skjult av Batņa.

Nordmennene scoret i det 48. minutt da Max Krogdal traff det øvre høyre hjørnet av målet etter å ha kastet pucken foran mål, og nådde 2:3. Merzlikin var dekket og kunne ikke se søppelkassen.

Nordmennene tok initiativet og angrep porten bevoktet av Merzlik farlig. Harijs Vītoliņš, trener for det latviske landslaget, ba om pause etter irettesettelsen, men den norske offensiven fortsatte.

Ett minutt og 48 sekunder før slutt på ordinær tid byttet Norge ut keeper Henrik Heukelann med den sjette spilleren, kongen og Andreas Martinsen fikk hver sin avvisning foran Merzilikins mål, men resultatet endret ikke – Latvia vant 3: 2.

Nordmenns overlegenhet i tredje tredjedel vitner også om av antall skudd på mål. Norge avbrøt Merzlikin 19 ganger, men i motsatt mål serverte Martinsens fire disker.

Denne offensiven bidro til at nordmennene ble bedre i hele kampen – 36:28.

Balcers ble anerkjent som den beste av det latviske landslaget og Roseli Ulsen for de norske.

Finland og Sverige leder undergruppe B med seks poeng på to kamper. Tredjeplassen med fem poeng er okkupert av USA, Tsjekkia har tre poeng på to kamper og Latvia har tre poeng. Norge fikk to poeng på tre kamper og Storbritannia og Østerrike to poeng på to kamper.

Fredag ​​tapte Latvia, som startet det 25. verdensmesterskapet i elitegruppen, 1:4 for det amerikanske landslaget. Andris Džeriņš scoret det eneste målet, men andre hockeyspillere klarte ikke å utnytte mange muligheter. I den andre kampen lørdag førte et unødvendig nederlag på slutten av kampen til en 1:2-innrømmelse til olympisk mester Finland, hvis mål ble spilt av Rūdolfs Balcers.

Norge kapitulerte for Finland med 0:5 i starten av mesterskapet, men i søndagens andre kamp tok de en tremålsledelse og slo Storbritannia 4:3 i «bulls» alene.