VM for kvinner: Bleues styrter Danmark (23-22) og kvalifiserer seg til finalen

Etter en snuoperasjon slo det franske kvinnelaget i håndball Danmark (23-22) og kom til finalen i håndball-VM for kvinner, avholdt i Spania.

Til tross for å være drevet til mål og drevet av et meget solid dansk forsvar, viste azzurriene tålmodighet, denne fredagen 17. desember, frem til kampens siste minutt med å snappe en dyrebar seier som gjør at det franske laget har råd til en plass i finalen kl. verdensmesterskapet.

Bleuene ble taktisk dominert i kampen. Først ved pause hadde franskmennene tapt 10 baller.

Anført i første periode (12 til 10) lot ikke Olivier Krumbholz sine spillere gå. Transportert inn i burene av den essensielle Cleopatra Darleux (6 redninger av 15), den lovende Pauletta Foppa, trillingen Mélina Nocandy og kantspilleren Alicia Toublanc, klarte Frankrike å ta ledelsen i kampens aller siste minutter.

«Vi slet på alle områder av kampen. De var veldig suksessrike, vi måtte risikere å gå 5-1. De ble definitivt litt stresset og det er definitivt det som holder oss gående. Det var tøft, vi ble drevet av nesten fire mål, men vi visste at det var mulig. Vi var klare», hilste treneren til Azzurri på BeIn Sports.

Syvende seier for franskmennene, fortsatt ubeseiret i denne turneringen og uvillig til å kjenne motstanderen. Bleuene møter Norge i finalen søndag.