Vilde / Rumyantsevs kajakkduo tar 6. plass i EM / Artikkelmesterskapet

(supplert med ordene fra latviske idrettsutøvere)
I det siste løpet tapte Vilde / Rumyantsev 0,697 sekunder mot den italienske gullvinneren Manfredi Ric / Andream di Liberto. Sølvprisen ble sikret av det polske mannskapet, mens den litauiske duoen vant bronse. De latviske kajakkpadlerne ble skilt fra pallen med 0,681 sekunder.

Vilde og Rumyantsevs var fornøyd med resultatet i finalen, og sa at de ikke burde skamme seg over det de gjorde. I et intervju med latvisk fjernsyn forklarte Rumyantsevs at hovedstarten i EM blir på 500 meter, men på 200 meter løp duoen mer for moro skyld. Vilde på sin side la til at mannskapet for første gang hadde konkurrert sammen i en konkurranse på så høyt nivå, og resultatet er inspirerende.

Kajakken Madara Aldiņš tok 8. plass i finalen på distansen 200 meter, 3.351 sekunder bak den danske mesteren Emma Jorgensen. Tidligere lørdag vant Aldiņa semifinalen.

Aldiņa sa i et intervju med Latvijas Televīzisia etter den første finalen i karrieren i en voksenkonkurranse på høyeste nivå, at hun føler seg veldig lettet og vil fortsette å trene med stor besluttsomhet, fordi rivalene som har erobret de høyeste plassene er alle « annet enn unnvikende.

Søndag stiller Roberts Akmens i 200m kajakkfinalen, Vilde / Rumyantsevs skal ro på OL 500m og 200m double for kvinner Elizabete Vīksne / Sammera Pojarkova kjemper i finalen.