VIDEO OG BILDER⟩ Svenske ishockeyspillere ødelegger Norge; Sveits fortsetter sin seiersrekke – Hockey 2022 – Apollo.lv – Sport

Sveitserne beseiret Frankrike 5: 2 (0: 2, 3: 0, 2: 0) i kampen om undergruppe A.

Franskmennene var de første som scoret i denne kampen, i det femte minuttet snappet Alexander Texier en pasning til mål etter en feil fra en motstander og sendte pucken i mål. I andre omgang kontrer Valantens Claro for 2:0, men Texier innser ikke «kulen», og mister muligheten til å øke fordelen.

I andre omgang, etter 25 sekunder spilt, brukte Sveits et totrekk mot forsvareren, etter pasningen til Timo Maier skjøt han med presisjon på Nico Hischier. I det 13. minutt av tredje periode utlignet Damien Riats og tre minutter senere var Andreas Ambiles presis foran mål – 3:2.

Ved den tredje corneren, på 12′, slår Dean Kukans et skudd fra distanse og pucken går i mål, Sveits befester fordelen. Med 22 sekunder igjen av reguleringen satte Hischier pucken i et tomt mål for sluttresultatet. Kukan og Hishir avsluttet kampen med tre poeng.

Det har allerede blitt rapportert at Tyskland i dagens første kamp vant 5:4 (3:2, 1:1, 1:1) mot Kasakhstan, som fortsatt er uten poeng i denne ligaen og vil slite med italienerne for å beholde sin plass i eliten.

Sveits leder Helsinki-gruppen med 18 poeng på seks dueller, Tyskland har 15 poeng på seks kamper og Canada har scoret 12 poeng på fem kamper. Danmark har ni poeng på fem kamper og Slovakia seks. Frankrike har fem poeng, Italia har ett poeng på seks kamper og Kasakhstan ligger for øyeblikket på andreplass.