Norsk fotballfenomen Erling Braut Holland.

Den bare 19 år gamle norske fotballspilleren Erling Braut Holland scoret skuddveksling på åtte minutter for å hjelpe Borussia Dortmund med å slå stjernespekkede Paris Saint-Germain (PSG) hjemme tirsdag i 16-delsfinalen i UEFA Champions League.

TV24

«Han vil gjøre alt for å få tillatelse…» Musiker Guntis Veits kommenterer saker om seksuell trakassering ved akademiet

TV24

«For alle den pensjonen er annerledes.» Statsråden om hva gjennomsnittlig pensjon blir etter indeksregulering 1. oktober

VIDEO. Den ukrainske journalisten Gordon vet noe om slutten på krigen: spådommene hans er veldig dristige

Les andre innlegg

Dortmund «Borussia» feiret en 2-1 (0-0) seier på hjemmebane, og la dermed et godt grunnlag for å gå inn i kvartfinalen.

I første omgang av kampen truet Dortmund gjestenes mål flere ganger, med et par farlige skudd fra «Borussia»-ungguttene Jadon Sancho og Nederland. Det første målet ble scoret i det 69. minutt, da ballen spratt mot Nederland etter en pasning inn i 16-meteren, og nordmannen sørget for 1-0 på få meters hold.

ANDRE LESER AKKURAT

Seks minutter senere spilte Kylian Mbappé mesterlig på motstanderens side av banen, hvorpå Neymars uhindrete pasning utlignet resultatet. Riktignok slo Holland etter et minutt, assistert av den 17 år gamle amerikaneren Giovanni Rein, ballen under tverrliggeren med et kraftig spark fra kanten av sekstenmeteren og gjenopprettet ledelsen til «Borussia»-laget.

I de siste ti minuttene kunne Neymar ha utlignet, men skuddet hans traff venstre stolpe. I de siste minuttene av ordinær tid fikk «PSG»-fotballspillerne Tomás Meunier og Marco Verratti gule kort, som må gå glipp av neste kamp.

Den 19 år gamle nederlenderen har scoret ti mål i Champions League denne sesongen, åtte av dem for Salzburg-laget, og har passert Robert Lewandowski på listen over de beste «bombeflyene» i turneringen.

I mellomtiden, i en annen kamp, ​​slo Atletico Madrid fjorårets mestere Liverpool hjemme med en score på 1:0 (1:0).

Atletico tok ledelsen allerede i det fjerde minuttet, da ballen etter en corner gikk til Saul, som sendte den i nettet fra kloss hold. I andre omgang, etter Alvaro Moratas skudd, reddet keeper Alison gjestene, men Mohamed Salah begikk et par farlige hendelser i den andre enden av banen. Etter ett av skuddene hans gikk ballen i nettet, men målet ble underkjent av en backhand.

På samme måte hadde Salah i andre halvdel av kampen muligheten til å score mål, men verken han eller Jordan Henderson klarte å utligne.

Returkampene til disse parene finner sted 11. mars.

Første etappe i åttendedelsfinalen mellom Atalanta-Valencia og Tottenham Hotspur-Leipzig spilles onsdag. Neste uke blir det dueller mellom Madrid «Real» – Manchester «City», London «Chelsea» – München «Bayern», Lyon «Olympique» – Torino «Juventus» og «Napoli» – «Barcelona».

Vinneren av UEFA Champions League avgjøres 30. mai i Istanbul.