Verdensmesterskapet åpnet med seire for det tsjekkiske og amerikanske landslaget

I det nest siste minuttet av første omgang slo Rosandičs motstander Jirži Černoch med kneet, fikk en 5+20-minutters straffe og går sannsynligvis glipp av Latvia-kampen. Lynspillet ble hovedsakelig brukt av Sedlák, som ga tsjekkerne ledelsen for første gang i kampen 72 sekunder før slutt på perioden.

I andre periode gikk kampen mer forsiktig og ingen mål ble scoret, samt i tredje periode, der tsjekkerne hadde bedre øyeblikk.

Omtrent 7.800 tilskuere var vitne til kampen personlig.

I dagens andre kamp møter det latviske landslaget «Arena Rīga» Canada klokken 20.20. Sveits, Norge, Kasakhstan og Slovenia skal også spille i undergruppe B.

I mellomtiden tapte Finland, den andre Tampere Masters-verten, 1:4 (1:0, 0:1, 0:3) mot USA.

Finnene vant første periode 1-0 etter Temu Hartikainens scoring i det 18. minutt, men Kater Gauthier sørget for 1-1 i det 14. minutt av andre periode. Midt i tredje periode tok Drew O’Connor ledelsen for amerikanerne, tre minutter senere assisterte han Alex Tucks mål – 3:1. Med 48 sekunder igjen til sluttsignalet sendte Tak pucken i tomt mål etter nok en pasning fra O’Connor.

Innholdet fortsetter etter reklame

I undergruppe A skal også Sverige, Tyskland, Østerrike, Ungarn, Danmark og Storbritannia konkurrere.

De 16 lagene som deltar i turneringen er delt inn i to grupper på åtte lag hver, som garanterer syv kamper for hvert lag. De fire beste lagene fra hver undergruppe fortsetter kampen om medaljer i kvartfinalen, men de svakere lagene i begge grupper forlater den sterkere divisjonen, og neste år kommer Polen og Storbritannia blant de 16 beste i stedet.

I fjor vant finnene verdensmesterskapet, og slo Canada i den avgjørende kampen.

Verdensmesterskapet, som arrangeres i fellesskap av de finske byene Tammerfors og Riga, varer til 28. mai.