«VEF Rīga» vinner sin første suksess i Champions League og opprettholder håpet om å nå neste runde

Gerald Ajaya scoret 19 poeng for sine motstandere, mens Gary Blakes hadde 11 poeng og syv returer.

I undergruppe C oppnådde basketballspillere fra «Darussafaka» fra Istanbul og «Lenovo» fra Tenerife to seire på tre kamper hver, «Cholet» oppnådde to seire på fire kamper, og «VEF Rīga» oppnådde én suksess på fire kamper.

I det første kvarteret av kampen gjorde Dairis Bertāns og Aizija Pinheiro to langskudd hver, og vertens ledelse nådde 12 poeng (18:6).

«VEF Rīga» basketballspillere spilte disiplinert og brøt reglene for første gang i det åttende minuttet, og i det første kvarteret lot de motstanderne score bare ni poeng (18:9).

I de første minuttene av andre kvartal reduserte basketballspillerne til Choles «VEF Rīga» ledelsen til to poeng og svarte deretter på Robert Blums langdistanseskudd med ytterligere to skudd (23:22). Da de nærmet seg midtveis i kvarteret, tok motstanderne ledelsen og beskyttet den til slutten av første omgang (35:33).

I tredje kvarter var kampen ikke produktiv og i nesten ti minutter var Riga-spillerne foran inntil to minutter før slutt scoret Aleksander Madsen til 47:46, mens Finland også spilte godt i forsvar.

Innholdet fortsetter etter reklame

Før de siste ti minuttene ledet laget ledet av Jānis Gailīš med 48:46.

«VEF Rīga»-laget klarte ikke å unnslippe resultatet og i midten av kvarteret skilte bare ett poeng de to lagene (57:56).

Halvannet minutt før slutt på ordinær tid ga Jaizek Lottis langskudd en fem poengs ledelse (65:60), som var den viktigste kampen så langt.

Jaylen Jones hentet tre poeng med en presis 3-poenger, men i det påfølgende angrepet sørget Barea for 67-63.

Ti sekunder før sluttsignalet snappet Madsen ballen og Lotti provoserte frem en foul på motstanderen, amerikaneren tok en av de to «straffene» (68:63). Etter det missede skuddet vant Piñeiro ballen, ble forsinket i å utføre skuddet og var feilfri fra straffekastlinjen – 70:63.

I de resterende sekundene forble kampens resultat uendret.