Størrelsen på nederlandske håndballspillere er for liten for Norge | 1Linburgh

Den nederlandske håndballen for kvinner tapte 25-32 for Norge i EM torsdag.

Nederlandske håndballspillere klarte ikke å bryte noen potter mot Norge. I danske Kolding var de sjanseløse mot et Norge som spiller raskt og effektivt. I fjor under verdensmesterskapet i Japan klarte Nederland å ta nok en seier over skandinavene.

Ingen baseplass
Landslagstrener Mayonnade hadde ikke skapt base for Larissa Nusser, akkurat som i kampen mot Ungarn. Akkurat som den andre Limburg-spilleren Inger Smits startet hun på benken.

Ser du snart starter sterkt
Nederland startet sterkt mot feargegner Norge. På grunn av dårlig avslutning og slurvete balltap ble 2-0-ledelsen raskt tapt. Nordmennene scoret fire mål på rad slik at etter 7 minutter sto håndfeilene 2-4 på resultattavla.

Enkel å utføre
Nederland kom seg deretter godt, men fortsatte å henge etter i lang tid. Tomålsmarginen bak ble opprettholdt en stund. På grunn av unødvendige tidsstraff fra Nederland kunne nordmennene enkelt nå 6-11 etter 20 minutters spill.

Inger Smits på midtbuen
Etter 20 minutter satte Mayonnade Geleens Inger Smits midt på lagerområdet. Med Smits som spillets distributør kunne Orange scoret to mål i rask rekkefølge. Det nederlandske lagets spill forble for sakte, spesielt i overgangen. Nordmennene var derimot foran keeper Tess Wester etter tre pasninger da Orange mistet ballen.

Tandem Nusser Housheer
Fem minutter før pause ble den vellykkede Nusser-Housheer-tandemen brakt inn på banen mot Ungarn. Born-håndballspilleren prøvde å bruke tvang selv. Det førte ikke til suksess, men til en offensiv feil hvorpå nordmennene klarte å bringe stillingen til 10-15 takket være et straffespark. Kort før pause ble et Nusser-skudd stoppet av den norske keeperen, hvorpå stillingen 10-16 ble satt til pause ved neste pause.

Større nytte
Det samme bildet ble sett i andre omgang. Nordmennene spilte bra og rundet effektivt opp mulighetene de hadde. I løpet av femten minutter hadde de økt ledelsen til 9 mål.

Ettersom nordmennene forlot tøylene litt, kunne Nederland scoret en rekke vakre mål. Larissa Nusser klarte også å score tre vakre mål i kampens sluttfase. Det var ikke lenger en spennende kamp.

Mer spilletid for Smits
Det var overraskende at Frankrike-manager Mayonnade ga Inger Smits litt mer tid til å spille i denne kampen. For noen dager siden klaget håndballspilleren fra Geleen i media på at hun hadde så lite tid til å spille under denne turneringen.

I løpet av de neste dagene vil de nederlandske håndballspillerne hvile. Mandag spiller de mot Tyskland. Tirsdag venter Romania som motstandere.