Polen mot Sverige: resultat og dekning – EM i håndball 2022

POLEN – SVERIGE RAPPORTER PÅ EUROSPORT.PL

Biało-Czerwoni startet den andre fasen av turneringen på den verste måten. Torsdag hadde de et meget alvorlig nederlag med Norge 31:42. Dagen etter hadde de en sjanse til å slette den flekken. Først av alt var det nødvendig å vinne. Før kampen mot Sverige var Biało-Czerwoni det eneste laget i gruppe II uten poeng. Dessverre forble det slik.

Polakker ineffektive med Sverige

Håndball-EM 2022 direkte på Eurosport og Player

Polakkene startet kampen med et angrep fra Michał Olejniczak og to vellykkede forsvar fra Mateusz Kornecki. Det så bra ut, men ikke lenge. Svenskene organiserer raskt stillingen, tar noen baller og etter en kontring leder de 3:1.

Szymon Sićko var aktiv i Biało-Czerwonychs rekker, som hans rivaler fryktet mest. Det er hovedsakelig takket være hans handlinger at våre håndballspillere har holdt seg i spillet. Etter suksessen med Korneckis redninger traff Arkadiusz Moryto, Przemysław Krajewski og Dawid Dawydzik også bakken.

Se det

Generelt var imidlertid polakkene svært ineffektive, så Trzy Koronys side klarte å opprettholde en ledelse på flere mål.

Etter 20 minutter tapte vi 5:9. På dette tidspunktet ba trener Patryk Rombel om tid. Han forklarte sine anklager at de forsvarte seg godt og at de bare måtte begynne å utnytte mulighetene sine på lovbrudd. Det er lett å si, vanskeligere å gjøre. I stedet for mål for polakkene mangedobles nederlagene og det effektive forsvaret til den svenske keeperen Tobias Thulin.

Se det

Polakkene dominerte i første halvdel av kampen mot Sverige i håndball-EM

Frem til pause tapte Romblas lag 6:14. Ingen i dette EM har scoret færre mål på midten. Vi klarte å score kampens siste mål i det trettende minuttet. Det var umulig å vinne på denne måten.

Se det

Sammendraget av første halvdel av kampen Polen - Sverige av EM i håndball

Samme etter pause

Etter å ha byttet side, forbedret ikke polakkene effektiviteten. Jan Czuwara sto ansikt til ansikt med Thulin tre ganger og hver gang var svensken den første. Til slutt ble han kåret til kampens beste mann. Da vi klarte å beseire denne keeperen, tok Three Crowns-angrepet raskt opp for de små tapene.

Se det

En veltalende gest som fan på den polske kampen mot svenskene

Etter ti minutter sto det 10:20 for skandinavene. Allerede på dette tidspunktet var det klart at det praktisk talt var over. Til tross for det svært ugunstige resultatet, kjempet polakkene ambisiøst for hvert mål helt til slutten. Svenskene roterte troppen, de forsvarte seg ikke så mye og til slutt beseiret de rødhvite 28:18.

Se det

Polakkene tapte for svenskene i håndball-EM

Se det

Sammendraget av 2. omgang av kampen Polen - Sverige av den europeiske håndballturneringen

I neste kamp i turneringen spiller trener Romblas lag søndag mot Russland klokken 15:30.

De to beste lagene fra begge gruppene i den andre fasen av mesterskapet får tilgang til semifinalene. Kampen om bronsemedaljen og finalen – 30. januar i Budapest.

Polen – Sverige 18:28 (6:14)

Polen: Kornecki, Zembrzycki – Moryto 5, Krajewski 5, Syprzak 3, Dawydzik 2, Olejniczak 1, Sićko 1, Przybylski 1, Przytuła, Daszek, Jędraszczyk, Czuwara, Chrapkowski, Pilitowski

Sverige: Thulin – Mellegard 4, Wanne 4, Pettersson 4, Persson 3, Gottfridson 3, Johansson 3, Lagergren 2, Bergendahl 2, Sandell 2, Claar 1, Møller, Carlsbogard, Wallinius, Chrintz