Patricija Eidukas tar 21. plass i jakten på verdenscupkonkurransen

Latvieren viste lørdag det 30. resultatet på ti-kilometersdistansen i klassisk stil med egen start, og søndag startet hun jakten ett minutt og 26 sekunder bak vinneren, svensken, Eba Andešsson. Ettersom tre konkurrenter bommet på jakten, startet Eiduka som nummer 27 på søndag.

En annen svenske, Frida Karlsson, vant jakten og slo Andesson med 39 sekunder, og avsluttet med en tid på 49 minutter 55,3 sekunder. Andesson kom i mål 33,3 sekunder senere og ble nummer to, mens norske Tirila Udnes Veng tok tredjeplassen, ett minutt 11,6 sekunder bak vinneren.

Eiduka endte tre minutter og 5,2 sekunder senere som vinner. På distansen klarte latvieren å jobbe seg opp til slutten av andre ti og i siste mellommål, 2,4 kilometer fra mål, var Eiduka på 19. plass.

Den latviske utøveren tilbakela 20 kilometer fristil på 51 minutter og 34,5 sekunder, som var det 20. beste resultatet og ga henne 42,23 FIS-poeng.

Sesongens andre verdenscuprenn er planlagt til neste helg på Lillehammer, men Beitustelen-etappen for Norge er planlagt til en uke senere. I midten av desember blir det konkurranse i Davos, men på slutten av året starter den prestisjetunge «Tour de Ski»-serien. Sesongens verdensmesterskap er planlagt i månedsskiftet februar og mars i den slovenske byen Planačić.

Eiduka begynte sesongen midt i måneden i Muonio-bakken i Finland, hvor han vant niendeplass i det internasjonale skiforbundet (FIS) i ti kilometer fristil. Sist helg var latvieren på 12. plass på ti kilometer fristil på Beitustelene.

Wiegants startet bare i Muonio, hvor han oppnådde det beste resultatet på 15 kilometer fristil, og erobret den 31. plassen.