Ostapenko klarer ikke å fikse kampen og mislykkes i finalen i Seoul-turneringen

For å nå finalen tjente latviske tennisspillere 180 poeng på WTA-rankingen.

Neste stopp for Ostapenko blir WTA 250-turneringen i Tallinn, hvor han skal spille sin første rundekamp, ​​kanskje først på onsdag.

Ostapenko hadde allerede møtt Aleksandrova seks ganger i karrieren, og den latviske tennisspilleren hadde vunnet to. Ostapenko vant den første kampen mellom dem i 2015 i kvartfinalen i Kreichlingen-turneringen og den nest siste kampen, som fant sted i semifinalen i Linz 2019-turneringen i Østerrike. I år, i første runde av turneringen i «WTA 1000»-serien i Madrid, var Alexandrova overlegen i tre sett. I 2018 var det Aleksandrova som hindret Ostapenko i å forsvare Seoul-mestertittelen, og stoppet Riga-kvinnen i andre runde.

Dette var den første turneringen for den latviske tennisspilleren etter US Open Championship, hvor hun ble eliminert i første runde i singel. Alexandrova ankom Seoul fra Portoroz, Slovenia, hvor hun stoppet i andre runde av WTA 250-turneringen.

I den mest suksessrike delen av sesongen om vinteren vant Ostapenko ni kamper på rad og ble turneringsmester i Dubai «WTA 500»-serien. I år har den latviske spilleren også en finale i juni på Eastbourne turf-turnering i Storbritannia.

Ostapenko har vunnet 29 av 45 kamper denne sesongen, mens motstanderen har vunnet 32 ​​kamper på 48 kamper.

Latvias andre racket, Daniela Vismane, besto ikke kvalifiseringen til denne turneringen, som stoppet ved den andre uttaksrunden.